Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 26 september 2016

Grillkväll

Grillen är redo.
Inte igår, men söndag för två veckor sedan så grillade vi. Det blev marinerade kungsräkor med syrlig het nudelsallad och det blev antagligen oxå årets sista grillkväll. Eftersom kvällen var något sval så avnjöts måltiden i växthuset och avslutades först efter mörkrets inbrott.

Majskolvar grillas till
Nelson och Osborne

Härligt att ta till vara på solens sista strålar för dagen.

Tomater trivs ute även i september.

Mitt olivträd kämpar på.
Läcker grillrätt.
Här inne sitter vi härligt inbäddade i mörker.

Det blev en skön avslutning på grillsäsongen.

6 kommentarer:

 1. Som alltid så fint och hemtrevligt när jag kikar in här hos dig blandat med många goda maträtter. Vad går upp mot egna odlade tomater. De vi köper i livsmedelsaffären har jag slutat köpa, de smakar ju ingenting. Istället handlar jag bara hos min lokala frukt och grönsakshandlare, närodlat och gott.
  Kom hem från Stockolm i lördagskväll. Mitt tangentbord vägrar skriva bokstaven h så varje gång den bokstaven behövs så måste jag kopiera den, gissa du hur många h det egentligen finns, det märker man när de inte längre finns :-) Undrar om det går att laga, måste ju ha en svenskt tangentbord vilket jag skulle köpt när vi var i Sverige men det visste jag ju inte då.
  a en fin fortsatt vecka !! Jaha, där skulle det visst vara ett stort h men det får vara som det är :-D

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Håller helt med dig om livsmedelsaffärernas tomater, ja grönsaker över huvud taget. Egenodlat eller närodlat ska det vara.

  Tänk att det kan uppstå allsköns problem med datorer. Apropå många h. Som så ofta saknar man inte kon förrän båset är tomt. Hoppas att det löser sig och att du får en skön och datorproblembefriad vecka.

  SvaraRadera
 3. Men grilla kan man göra året om! Pappa brukar grilla julskinkan! Fast det är klart, då har han grillen en meter från köksdörren, inte ute i trädgården.

  Och hos oss är det ju sommar nästan hela året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju skillnad på grilla och grilla. Och på vädret beroende på var man bor.

   Radera
 4. Den tredje bilden uppifrån visar verkligen att det är höst. Ja inte färgen på "grönsakerna" utan solljuset. En helt suverän bild tycker jag.
  Tål inte räkor, men konstigt nog har jag inga problem med kungsräkor eller scampi. Med andra ord MUMS!!!

  Googlade nudelreceptet - ja du, mums det också (förutom sockret då). Å jag råkar visst ha just dessa nudlar i skafferiet - bingo för middag imorgon:-)

  Å precis som Anita har jag/vi också slutat köpa grönsaker hos den lokala ICA. Hon har sååååå rätt - de smakar precis ingenting. Jo, vatten. Men ven vill äta vatten till mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, en suverän bild igen. Jag gillar oxå själv just den bilden.

   Kul om jag kan bidra till att underlätta middagsvalen.

   Nej, vem vill äta vatten till mat. Ni får väl likt Anita ragga upp nån som säljer närodlat.

   Radera