Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 16 september 2016

Att knyta ihop säcken

Där kommer det att bli säsongsavslutning idag.
Uppstigen vid 5-snåret på morgonen så ser jag ingenting när jag tittar ut. Därför bjuder jag inte på några nytagna foton. Det är helt enkelt becksvart där ute och det gör sig inte så bra på bild. Detta mörker säger mig att nu är hösten definitivt kommen. Ingen återvändo finnes då jag inte besitter några krafter som kan ändra på detta faktum. 

Fortsättningen av dagen utlovas dock bestå av sol och behaglig temperatur så därför tänker vi ta chansen att avnjuta ännu en utomhusmåltid. Den 9 maj inledde vi sommaren med en grekisk sallad på uteplatsen jämte glasverandan och idag tänker vi avsluta på samma sätt. Det känns som ett bra sätt att knyta ihop säcken.

Innan det är dags för säsongsavslutning så ska jag på min återkommande månadsutflykt till närmaste tätort, Fjugesta.  Det är dags för mitt månatliga frisörbesök. 

I september har jag förresten redan gjort en utflykt. Till Örebro och min optiker för ett syntest. Igår hämtade D mina nya glasögon. Och ja, jag ser mycket bättre nu.

September har alltså varit en ovanligt händelserik månad för mig som annars tillbringar all min tid innanför Getingstorps tomtgräns.

6 kommentarer:

 1. Tur att du skippade det där becksvarta som nog inte skulle göra sig särskilt bra på bild. Betydligt bättre val att istället visa en väldigt vacker och harmonisk plats på Getingstorp. Att knyta ihop säcken tolkar jag som att det är dax att knyta upp nästa för att ta väl tillvara på dess innehåll :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ska vi knyta upp höstsäcken och väl ta vara på allt som kan sprida ljus över den tid som kommer. Senare kommer oxå julsäcken som jag alltid ser fram emot. Det blir nog bra det här ska du se.

   Radera
 2. Vilken trevlig tradition ni gör.
  Ja, nu är hösten definitivt här. Det kände jag imorse.
  Ha nu en riktigt trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi gillar att skapa traditioner, även i det lilla. Nu känns det lite svalare ute så kanske blir det ändå så att vi äter i växthuset. Lika mysigt det.
   En trevlig helg till diog oxå!

   Radera
 3. Hoppas verkligen att ni lyckas ta er middag ute och inte i växthuset. Det är nämligen vara 13,5 grader ute. Å du har rätt, idag kändes det att hösten är här. Bara 17 grader kom som en "kalldusch", även om vi lyckades med en lunch på en uteservering utan att frysa till och med. Måste ändå vara rekord, vi skriver ju faktiskt den 16 september.

  Det jag kommer att sakna mest är nog balkonghänget till sent på kvällen med en god bok. Ja, och de långa ljusa kvällarna förstås...

  Kul med nya glasögon. Hoppas du visar upp dom på bloggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, det blev växthuset, mera om det senare. Härligt med utelunch för er.

   Det är mycket vi kommer att sakna en tid framåt, men vi har många sköna minnen från sommaren som gått att plocka fram.Dessutom, hösten och vintern har oxå "ljuspunkter" att bjuda på.

   Jag trivs i mina nya glasögon och vi får se om dom slinker med på bild nån gång.

   Radera