Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 21 september 2016

Fordonstrassel

Elbilen vill inte fungera fullt ut.
Elbilen som vi använder mycket, inte minst i trädgårdsarbetet, har krånglat på sistone. Inte bra nu när trädgården ska gå till vila och den behövs i transportverksamheten. Det är mycket som ska förflyttas vid den här tiden. Växter och trädgårdsavfall ska tas om hand. Krukor, baljor och tunnor ska tömmas och rengöras och ställas in i förråd för vinterförvaring.

Som väl är finns en verkstad på nära håll, i Kumla, som kan allt om dylika fordon. Jag ringde igår morse och redan vid lunchtid var dom här och hämtade bilen för översyn och åtgärder av vad det nu är som fallerar.

Fordon och maskiner är bra att ha när dom fungerar, men ett gissel när motsatt förhållande inträder. Då är det bra att hjälp finns att tillgå på nära håll. Allra helst när man inte själv klarar av att åtgärda felen. Och inte ens D klarar av allt. Förhoppningsvis är bilen åter i full funktion om några dagar.

Elbilen lastad för färd till verkstad.
På väg till verkstadsbesök.

8 kommentarer:

 1. Teknik är alltid bra när den funkar, men ett h-vete när den strejkar.
  Hoppas ni får ordning på allt!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Precis, ett h-vete när det inte fungerar, men nu hoppas vi på bättring så att vi kan skicka trädgården till vintervila på ett bra sätt. Ha de gott!

   Radera
 2. Ja, hoppas ni får den snart tillbaka. Vissa saker bara SKA fungera för annars fungerar inte vardagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Vissa saker SKA bara fungera.

   Radera
 3. Teknik är fantastiskt när det fungerar, men det är hemskt när det inte gör det! Bra med verkstad nära! Vi har haft en hel del problem med internet på sista tiden, och det kan man ju bli galen på. Innan dess var det bilarna som krånglade... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte alltid så ofta är det nåt som inte vill fungera, men det mesta brukar lösa sig som väl är.

   Radera
 4. Vilken service! Nära och bra! Å det är med fordon som med datorer - det SKA bara fungera. Man är ju så beroende av dom. Hoppas Elbilen kommer att "krya på sig" fort. Det väntar ju mycket arbete för den om man säger så.

  SvaraRadera
 5. Min erfarenhet är att det finns många företag med förstklassig service här i våra trakter. Nu är det bara att vänta och se.

  SvaraRadera