Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 30 september 2016

Hej då september

September ser ut att bjuda på en riktigt vacker avslutning. Blåsigt och lite bister temperatur, men likafullt vackert som en sommarmorgon när jag tittar ut.
Det kan nog bli en växthusmåltid i helgen. Kanske
vi t o m grillar.
D har på morgonen varit ute och röjt undan några träd som i natt blåst ner över vår väg. Sånt som hör pålandetboende till. Varje år är det några träd som knäcks. Träden på vår mark går vi igenom varje år och sågar ner de som ser ut att vara i farozonen. Vi har några gånger råkat ut för att nerblåsta träd orsakat viss förödelse, bl. a blåste ett träd ner på Jeepen när vi nyss hade köpt den, för 5 år sedan.

Poolen har gjort sitt för i år och ska
nu 
vinterförberedas.

De gröna löven dominerar ännu.
Oj, så det susar där uppe i björktopparna.

10 kommentarer:

 1. Här verkar skogen ha antagit höstfärger bara över någon natt sådär, och med blåsten vinande kring öronen har det plötsligt blivit höst. Men en väldigt vacker sådan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och är det bara vackert så är det så mycket lättare att ta till sig.

   Radera
 2. Minns i november den ljuva september. I år kan vi verkligen skriva under på det! Det gäller att suga ur så mycket man kan av de goa' dagarna! :)

  SvaraRadera
 3. Måste säga att den här bildserien är betydligt häftigare och mera tilltalande än den i gårdagens inlägg. Du lyckas på nå't konstigt sätt perfekt med att "samla" höstljuset på de rätta ställena.

  Ser att ni hade ett värre oväder än vi igår med nedblåsta grenar och allt, men som tur är inget träd över jeepen den här gången. I gengäld har det blåst ner en massa löv i poolen. Inte roligt att göra rent, men lite mera grönt kvar på träden alltså. Inget ont som inte har nå't gott med sig;-)

  SvaraRadera
 4. Ibland lyckas det, på nåt konstigt sätt.
  Löv i poolen gör ju inte så mycket vid den här tiden och snart är dom dessutom borta.

  SvaraRadera
 5. Så vackert!
  Här i Wales börjar hösten så sakta kännas av, men har inte riktigt satt fart ännu.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får gärna gå sakta ett tag till.
   Trevlig helg!

   Radera
 6. Hösten kan ju vara riktigt vacker därhemma vilket vi har bildbevis på här. Att D på morgonen varit ute och röjt undan några träd som i natt blåst ner över er väg låter när du skriver det som om det vore lika lätt som att ge sig ut och kratta vilket jag förmodar att det inte var. Hon är fantastisk din D och det är även du som lyckas ta till vara på verklighetens ibland svåra baksida på ett beundransvärt sätt. Ja, jag tror du vet hur jag menar.
  Önskar er en fin fortsatt helg på Getingstorp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! D är fantastisk.Och ja, jag vet hur du menar.
   En fin helg till er oxå , där på er ö!

   Radera