Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 10 september 2016

Ljuspunkter

Morgonsolen smyger sig med ljudlösa steg på
den fortfarande prunkande trädgården.
När både bloggen och kroppen trilskas med mig och försöker sätta käppar i hjulet för min vällevnad, då får jag intensifiera mitt sökande efter tillvarons ljuspunkter. Just nu ställer det inga större krav på ansträngning från min sida. Det räcker med att titta ut. Eller för den delen, gå ut.

Komna en tredjedel in i september så fortsätter nämligen sommaren att slösa sin omsorg på oss. Varma dagar och ljumma kvällar möjliggör fortsatt sommarliv med utemåltider som höjdpunkter. Det är bara de svala mornarna som skvallrar om att sommaren snart är över. Men enligt prognoserna, som jag så klart väljer att tro på, så går vi ännu en sån där magisk vecka till mötes.
Där serverade D fredagens middag.

Egen potatis, inlagd gurka och svartvinbärsgelé,
Egna morötter, egenplockade kantareller och rönnbär
som dekoration.
Det är bara vinet och quornschnitzeln som inte
kommer från de egna trädgården eller skogen.


8 kommentarer:

 1. Vilken underbar mat!!!
  Här i Wales har vi också haft sommar, men det brukar vi i september. Fast idag duggregnar det lite, men det gör inget, det är vackert i alla fall!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite duggregn kan man stå ut med. En skön helg till dig oxå!

   Radera
 2. Du satte verkligen ord på vår sensommar: Det är magiskt. Enligt dom som kan, ska vi ha en sommarvecka till. jag niger, tackar och tar emot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag bugar, tackar och tar emot!

   Radera
 3. Härligt att reflektionspausen verkar fungera.
  D:s middag ser fantastiskt god ut - livskvalité i kubik !
  Ha det så gott i ditt eget paradis !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Ha det gott du oxå i din härliga trädgård!

   Radera
 4. Kul att du är vän med blogspot igen och behövde bara en dags "vila" från bloggen.
  Absolut älskar den första bilden. Vilket ljus!

  Å vilket helt fantastiskt väder vi har. Kan faktiskt inte minnas att ha upplevet 24 grader mitt på dagen den 10 september någonsin. Helt underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vän med är nog att ta i. Vi är inte riktigt "on speaking terms" då t ex några funktioner som bara försvann inte fungerar när jag ånyo installerar. Men, det viktigaste är ju att inlägg och kommentarer fungerar så jag kör väl på tills jag behöver "vila" igen..

   Vädret ja, vad är det som händer. Nu sitter vi ute på kvällarna tills mörkret lagt sig och utebelysningen tänts. Och lyssnar till tystnaden.

   Radera