Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 18 september 2016

Travtips och bilvård

Igår var det ännu en härlig septemberdag.
Igår fick vi uppleva ännu en underbar septemberdag. Vad gjorde jag då? Jo som vanligt så läggs mycket lördagstid på travet, på V75, i from förhoppning om att sätta 7:an. Det blev inte så igår heller. Det blev ändå 6 rätt , men med usel utdelning så sooner or later gäller fortfarande. Igår var tävlingarna på en av mina gamla hemmabanor, Solänget i Ö-vik. Min andra gamla hemmabana är Dannero i Kramfors.

Idag körs en s k extra V75, på
Bjerke i Oslo. Det blir nog ännu knepigare att hitta vinnarna där eftersom jag inte känner till de norska hästarna så väl som de svenska. Men, sooner or later så sitter den, 7:an.
 D bjöd på en räksallad med vitlöksdressing
och ägg 
till travet.
D är inte på långa vägar lika travbiten, men vi brukar ibland sy ihop ett tips tillsammans. Så blev det igår. Det är riktigt roligt att först göra var sin grundläggande analys av omgången och sedan resonera oss fram till ett gemensamt tips. När gårdagentipset var framvärkt så hade D naturligtvis nåt mera på sin agenda. Hon skulle tvätta bilen. Det blev en heltvätt som innebar in-och utvändig rengöring såväl som utvändig avfettning och asfaltborttagning. När jag tittar ut nu på morgonen så glänser Jeepen där den står.
Vad försiggår på nedre parkeringen tro?

Jo, D tvättar bilen.lEn grundlig höstrengöring.
En s k heltvätt.


4 kommentarer:

 1. Jag kan inget om trav och här i UK är det mest galopp. Det är kul, men kan inget om det.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trav är oftast nåt man är uppväxt med och då sitter intresset i. Galopp kan jag mycket lite om och är heller inte intresserad.
   Vi har ännu en fin septemberdag här. Ha de gott!

   Radera
 2. Vet inte om jag har berättat det, men på mitt förrförra jobb hade vi en kille som var "bosatt" på Solvalla. Han tyckte vi skulle satsa lite på kusarna en gång i veckan. Vi blev 6 stycken, pröjsade 50 kronor var och lät honom knåpa ihop ett system som jag aldrig förstod hur det funkade. Vårt första tips gav över 30 000 kronor. Så...

  Sooner or later kommer det att smälla hos dig med, förhoppningsvis lite mera än 30 000 spänn;-)

  Å vad gäller biltvätt, javisst ja. Borde kanske göra ett ryck eller låta någon annan göra det - rycket alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul story med din "Solvallakompis".
   Sooner or later gäller fortfarande då det oxå idag blev "blöjutdelning" på Bjerke.

   Ni som är bilförare får ju se till att "rycken" blir gjorda.Som numera varande passagerare så glider jag bara med. Men, visst vill jag gärna åka nytvättat.

   Radera