Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 24 oktober 2016

Nonchalant och respektlöst

Bildresultat för bob dylan 2016
Gammal och trött må väl vara. Men varför
nonchalant och respektlös?
Att årets Nobelpris i litteratur tilldelats Bob Dylan har väl inte undgått någon även om tystnad råder från pristagaren själv. När jag  fick veta att Dylan fått priset så tyckte jag så där omedelbart att det var ett friskt nytänkande från Svenska akademin.

Men, vart efter tiden gått och tystnad rått så har jag svängt i min uppfattning. Detta beroende på Bob Dylans nonchalanta och respektlösa uppträdande. Jag menar, vem är han att sätta sig över alla Nobelpristagare genom tiderna.  För det är ju just det han gör genom sin demonstrativa tystnad. Tycker jag.

10 kommentarer:

 1. Håller med om det positiva nytänkandet men vet man/du vad tystnaden beror på ? Tror inte ett ögonblick att den mannen är nonchalant, snarare ett geni. Tycker det är lite hårt att döma utan underlag men finns det underlag tar jag tacksamt del av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ingen verkar veta vad tystnaden beror på, men uppenbarligen känner han till att han fått Nobelpriset eftersom det både stått på hans hemsida och sedan tagits bort. Jag har svårt att finna nåt genialiskt i tystnaden, däremot är det väldigt unikt.
   Även om han just nu är ute på en intensiv turné i USA så har han väl medarbetare som kan ge ifrån sig ett livstecken.

   Radera
 2. Svar
  1. Ja, det tillhör ju inte vanligheterna.

   Radera
 3. Bob Dylan är en rebell eller var det i alla fall under större delen av sin karriär. Kanske representerar priset något som han tycker innerligt illa om men ingen vet - tystnaden tiger still.

  "I use to care but things have changed" skrev han år 2000, hur man nu vill tolka det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han är inte lätt att "läsa" den mannen. "I use to care but things have changed" säger ju en del. Vi får väl se var det landar.

   Radera
 4. Kort svar här. Håller med. Håller med!
  Vem tror han att han är egentligen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tycker vi detsamma m a o.

   Radera
 5. Visst kan det finnas nån anledning som man inte förstår. Men det känns respektlöst ju...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst, ibland finns det ju sånt som man inte förstår. Då måste det vara på ett väldigt personligt plan om det t o m är onämnbart. Med tiden så visar det sig vad tystnaden beror på.

   Radera