Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 18 oktober 2016

Godis är så mycket mera än bara godis

Både i lördags och söndags skrev jag om saknad och längtan och fortfarande hänger det tänket kvar hos mig.

Det mest omtalade godiset, lördagsgodis, förekommer på Getingstorp bara när barnbarnen är på besök.  Själv är jag mera förtjust i andra typer av godis, oftast sprunget ur något från trädgården. Detta godis finns som väl är både för ögat och munnen som du ser av bilderna här nedan. Dessutom är det ju så att detta godis, vare sig ätbart, sebart eller bådadera,  kan jag konsumera utan påtagliga negativa följdverkningar. 

Av trädgårdsgodis kan man skapa helggodis vilket jag oxå kan tänka på med saknad och längtan. Men även här väljer jag det senare så även om jag visar något av den gångna helgens godis på bild så  är det inte så att jag saknar det. Nej, jag ser med längtan fram emot den kommande helgens godis i stället.  Vad det nu blir, ja det är ännu höljt i dunkel. Längta kan jag ju göra ändå. Men, visst är det oxå skönt med lite vardag mellan helgerna.
Fredagsgodis: Smörrebröd återkommer
ungefär var 3:e månad.
Av detta blev det, som du redan vet,
både söndags- och måndagsgodis.
Höstsilverax tillhör oxå kategorin
trädgårdsgodis.

Fortfarande hittar D växter där ute att
förgylla innetillvaron med.


8 kommentarer:

 1. Här får sig både ögon och magen en riktig godiskavalkad. Äter inte sötgodis heller, men här hugger jag i. Smörrebröd till exempel - mums! Åsså gillar jag skulpturen i sista bilden skarpt - ytterligare ett ögongodis:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sinnena kan man slösa med påfyllning till. Skulpturen som heter Devotion och som jag vet att du gillar inköptes på Skiathos 1999. Det som blev min sista Greklandsresa, men icke desto mindre ljuvlig att minnas.

   Radera
 2. Ojoj. Jag föredrar absolut godis i Getingstorps tappning! Underbara matbilder! Inget sötgodis kan slå det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej, sötgodiset har inte en chans att utmana.

   Radera
 3. Jag är proppmätt efter middagen men ändå blev jag hungrig när jag ser de där vackra rätterna. Det måste ju ändå vara ett konststycke!

  Bilden med höstsilveraxet är så fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. D:s konstnärliga ådra slår igenom på många fronter.

   Tack! Höstsilverax, rätt oansenlig, men ändå så vacker.

   Radera
 4. Ok, jag erkänner - jag tycker om "annat godis" också, rätt mycket faktiskt! Fast kanske inte så mycket sött, men salt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, rätt mycket t o m. Men det är ju ok det oxå så fortsätt njuta av lakritssändningar här hemifrån.

   Radera