Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 4 oktober 2016

Lyxig vardagsmiddag.

4 oktober och här skördas ff ingredienser
till våra måltider.
Vardagsmåltiderna är det sällan jag dokumenterar här på bloggen men gårdagens middag  får plats idag. D bjöd på en grönsakssoppa med potatis, purjolök, palsternacka, morot och persilja direkt från trädgården. Det är väl att betrakta som lyx. Allra helst i oktober månad.

Lyxig måndagsmiddag.

18 kommentarer:

 1. Låter gott och håller med: det är lyx! Idag är närodlat och sånt som tar tid att laga lyx, snarare än dyra råvaror

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite lyx tycker jag att vi alla ska unna oss ibland.

   Radera
 2. Åh nej jag råkade klicka på "logga ut" av misstag. Måste kolla om jag kan kommentera igen... Kom min förra kommentar fram?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här blir det ibland oxå för mig. Jag lämnar dubbla kommentarer eller upptäcker att kommentaren som jag skulle lämna inte blev lämnad. Sånt är lätt avhjälpt genom att höra av sig igen.

   Radera
 3. Att kunna laga en måltid bestående av endast egenodlat ser vi idag som lyx. Är inte det väldigt konstigt?

  Men jag vet, jag har precis samma känsla när jag fyllt tallriken och skafferiet av egenodlade saker: vilken rikedom, vilken lyx ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo viss är det märkligt, men så är det ofta med sånt som inte är lättåtkomligt för alla. Sedan har vi förstås alla olika syn på vad som är lyx i livet.

   Radera
 4. Det är verkligen lyx på hög nivå!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tycker jag oxå.

   Radera
 5. Lyx är ju bara förnamnet som barnen säger. Helt underbart!Jag såg en midsommaräng i full blom idag - 4 oktober, 2016

  SvaraRadera
 6. " en midsommaräng i full blom idag - 4 oktober, 2016" Helt underbart det oxå!

  SvaraRadera
 7. Härligt att kunna unna sig lite lyx en vanligt vardag och egenodlat är idag verkligen en lyx. Själv tycker jag att jag blir bjuden på rena rama lyxmaten varje dag här hemma så nu kan jag inte längre känna skillnad på vardag och helg !! Ja, fast egenodlat blir det inte så mycket av, vi har ju ingen trädgård att odla i :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi försöker efter bästa förmåga skilja på vardag och helg, men det hindrar ju inte att det kan bli lyxmat även på en vardag.
   Visst underlättar det med att ha egen trädgård, men något kan alltid odlas på balkong och terrass.

   Radera
 8. Där var vi (återigen) aningen synkade ni och jag. För vi åt nämligen också grönsakssoppa igår (ja, ikväll med, då det fanns massvis kvar och vi orkade inte laga en "ny" middag efter att varit ute hela dagen). Okej då, ingredienserna var inte plockade från den egna trädgården, men även ICAs varianter var inte så dåliga. Vi älskar olika soppor och grytor under hösten när det bara är 4-6 grader vid middagstid:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu stundar soppornas och grytornas tid. Bl. a.ärtsoppa och punsch finns på önskelistan just nu.

   Radera
  2. Bara det är hemlagad ärtsoppa så är jag med. Inte dessa eländiga inplastade korvar på ICA. Äter ärtsoppa sällan, men när vi väl gör det så är den gjord från grunden (inkl. fläsklägg, vilket du ju inte äter längre). Men punschen hoppar vi - alldeles för sött och sliskigt för vår smak;-)

   Radera
  3. Nej, inga fläsklägg här inte, men punschen hör till. Det finns ju mer eller mindre söta sorter. Kombinationen ärtsoppa och punsch sitter i sedan Uppsalaåren på 70-talet.

   Radera
 9. Ja, detta är en lyx att få äta egenodlat!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera