Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 5 oktober 2016

Ljuva oktober


Oktober fortsätter att leverera och varje morgon hittills har varit en ren njutning att vakna till.
Ännu en vacker oktobermorgon.

Sigge börjar morgonen med att dricka ur
"brunnen" på mattes agora.
När oktober månad inträder så tryter det med utejobb för D så då gäller det att hitta nåt inomhus. Häromdagen blev det en del arbete med symaskinen då D satte upp nya textilier i köket. 
Vi har mycket sparsamt med gardiner i huset och avstår f f a från gardinlängder. Detta beroende på att vi tycker att fönstren är alltför vackra för att skymmas och dessutom vill vi inte stänga ute ljuset. D har då hittat andra lösningar. Både passande och snygga lösningar om du frågar mig.Just inför denna höst kände D för att förändra då hon hittat nya tyger som passar i vårt kök och i vår färgskala.
I två av köksfönstren är detta lösningen.
Ett matchande skynke sydde D till
utrymmet under arbetsbänken.

I de andra två ser det ut så här och
byte till vita kjolar på köksstolarna
Krukorna i fönstret vid min
köksplats hyser Malabarspenat.
Tips av en bloggkompis.


8 kommentarer:

 1. Detta var onekligen en ljuvlig rubrik !!! Bra idé där att låta fönstren släppa in så mycket ljus som möjligt och samtidigt framhäva det vackra. Hoppas oktober fortsätter att leverera det positiva.

  Här är det ännu varma sköna sommardagar. Imorgon kommer Peter och Helena hit till Malta, FREEDOMtravel, de verkar ha ett fullspikat program men jag hoppas vi får tillfälle att träffas. Annars kan man ju alltid följa dem på bloggen. Ska bli spännande att se hur de upplever ön nu till skillnad från när de var här sist 2008. Ha en fin fortsatt onsdag där på Getingstorp.

  SvaraRadera
 2. Tack! I år tycker jag att oktober förtjänar att omskrivas i positiva ordalag.

  Hoppas att Peter och Helena får nån lucka i sitt program så att ni hinner med att träffas nu när dom ändå kommer till Malta.
  Här strålar solen från en klarblå himmel, men gradtalet sjunker allt mera. Ha de gott!

  SvaraRadera
 3. Där har vi nå't gemensamt igen - sparsamt med gardiner. Vi har också bara en gardinkappa i köket, fast vår sitter inte däruppe utan nere - just för ljusinsläppet. Dessutom gör gardiner rummen mindre, helt bortsett ifrån att de dessutom är dammsamlare.

  Malaverspenat - här har jag lärt mig nå't nytt igen. Å den ser inte ens ut som spenat tycker jag...

  Å visst är oktober hittills en riktig höjdare. Den går nog i septemberns fotspår om man säger så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där- då är vi flera som ratar gardiner.

   Malabarspenat - annars var det rätt. Blir spännande att se vad det blir i vinter.

   Strålande sol några dagar till blir det visst.

   Radera
  2. Svar: Hahaha! Malaverspenat var menat som ett skämt, för när jag läste ordet tänkte jag spontant på "palaver" följt av spenat. Jag och min fantasi. Kul att du reagerade. Å jag borde lära mig att "humour doesn't travel" samt att inte alla har min sjuka "fantasi";-)

   Radera
  3. Hahaha! Så du tänkte spontant på palaver. Vad tror du att de säger i Indien om den spontana kopplingen? Palaver kan det förstås bli när din fantasi drar iväg med dig.
   "Inte alla" skriver du, Inte någon menar du väl. Ha en bra dag!

   Radera
 4. Vet du, jag har mer och mer plockat bort gardiner. Dammsamlare! Jag brukar ju fylla fönstren med växter i stället och det brukar bli finare! Men ibland behövs de, som en sil mot för starkt solsken eller som en barrikad mot drag. Ja, det är väl gardinens huvudsakliga uppgifter egentligen men har under årens lopp mest ändrats till en inredningsdetalj.

  Apropå ingenting, jag har inte glömt de lovade fröerna! De står packade i ett kuvert, ska bara ta mig i kragen och få i väg det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, då är vi ännu flera som ratar gardiner. Växter i fönstren är ofta en både bra och vacker lösning.
   D ser fram emot fröernas ankomst. Ja, jag oxå förstås.

   Radera