Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 17 oktober 2016

Veckans fisk

Vi brukar äta fisk en gång i veckan. Igår blev det torskfritters med rostad mandel och salsa romesco. D använde färsk torskfilé i s f torskrygg. En väldigt god rätt, men oxå väldigt mättande. Jag orkade bara med halva portionen så det blir veckans fisk även idag.
För att något förnya dagens måltid så 
byts vinet ut till vatten.

8 kommentarer:

 1. Torsk är en riktigt god fisk om man lyckas finna den rätta. Inte så lätt här på Malta men nu har vi hittat en butik som har superfin torsk. Visserligen fryst men av bästa kvalité. Älskar fisk medan maken mer är en köttmänniska men vi äter iallafall firre minst ett par gånger i veckan, oftast torsk eller lax men nu är det säsong för Lampuki och att äta den lokala färska fisken är vad jag helst skulle vilja göra lite oftare. Nu fick du veta lite om mina fiskvanor :-D
  Bra idé att förnya lite men istället för att byta vin mot vatten hade jag nog valt att byta ut något annat ;-)

  SvaraRadera
 2. Torsk är en ofta underskattad fisk. Vi är ju inte köttmänniskor längre så här finns aldrig det alternativet. Tyvärr tål inte D lax så den får vi oxå välja bort.
  Jag fick googla på Lampuki så nu vet jag vad det är. Den är oxå vacker att titta på med såväl silver som gyllene färg.
  Ja, det där bytet av vin till vatten var kanske inte så smart, men vi tar igen det nån annan dag.

  SvaraRadera
 3. Det där ser ju väldigt läckert ut. Jag äter nästan inget kött heller, är inte vegetarian fullt ut men undviker kött. Vi äter mycket fisk men torsk är det länge sedan jag åt, vi borde nog testa men ingen av oss är någon mästerkock, allra minst jag och fisk kräver lite mer av en kock om den skall smaka gott. Men det finns ju recept om man är läskunnig så det går inte att skylla ifrån sig..nej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, recept finns det massor av så nåt lyckas de flesta sno ihop. Just receptinsamlandet brukar jag stå för så det är mitt bidrag till mathållningen på Getingstorp.

   Radera
 4. Jag är glad över att sonen får fisk i skolan annars skulle han aldrig få det. Jag gillar fisk men är urusel på att tillaga det mesta, har några saker som jag lyckas med och det är bl a egna fiskpinnar, en egenpåhittad fisksoppa och lax brukar fungerar bra. Men säger jag hemma att det blir fisk så säger de näe! Ja, du hör vad jag har att jobba med! :) Jag brukar passa på när vi är på restaurang, dock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe ska man väl inte säga när man blir bjuden på hemlagad mat. Men, dom är väl nöjda med dina egna fiskpinnar och din egenpåhittade fisksoppa. Och du får ditt lystmäte på restaurang. Bra när det ändå kan bli till allas belåtenhet.

   Radera
 5. Torsk äter vi ofta. Mest i form av torskfiléer. Typ "Fish 'n chips" alltså. Inte så lätt att laga utan fritös;-)

  Men jag håller med dig - tallriken var alldeles för "laddad" för mig också. Less is more liksom. Å att äta fiskrester är ingen höjdare heller. Mikrad fisk luktar så hemskt illa nämligen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den rätten smakade utsökt även idag.

   Radera