Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 24 november 2016

Allt närmare Advent

Advent närmar sig snabbt och D fixar med nåt nytt varje dag.

Ljusstake och gardin som hör Advent till.

Gardinbyte även här, rödvitt skynke
under bänken och riktigt gamla
tomtar i fönstret.

Utanför fönstret har Birdie nam nam i år
fått ett nytt utseende.

8 kommentarer:

 1. Åh, mina viktomtar blev till slut utslitna, men det går bra ändå.
  När vi var i stan tidigare idag, höll dom på att sätta upp Göteborgs julgran. Den såg redan ledsen ut. Hur kommer den att se ut till jul?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, viktomtarna har varit med i många, många år.
   Göteborgs julgran är väl ändå inte lika ful som Lövångers ( http://norran.se/nyheter/kritikstorm-mot-julgranen-i-lovanger-gar-knappt-att-hitta-en-fulare-gran-703181 ).

   Radera
 2. Ni tar det verkligen på allvar - det där med advent och jul;-) Länken visar ju verligen ett helt annat utseende. Är det samma julgran som förr eller? Gillade det vita "staketet" runt granen då och även den lilla "restaurangen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klar att man måste ta Advent och Jul på allvar. Samma julgran i år? Nej, den växer inte där på plats. Lite förnyelse vill även småfåglarna ha. Idag kom första domherrarna.
   Ser just att jag publicerat två likadana inlägg idag. Slarvigt.

   Radera
 3. Men jisses! De där tomtarna hade jag som bokmärken! Undrar var de hamnade... ? Vissa saker har jag absolut nollkoll på, om jag sparade, gav bort eller kastade. Brukar kalla det för mitt svarta hål. Hemskt, va.

  Men bilderna du visar är rena idyllen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många av oss har nog "ett svart hål"
   Visst är Getingstorp en idyll.

   Radera
 4. Känns riktigt skönt att få ta del av lite julstämning inför annalkande Advent på Getingstorp. Det skingrar tankarna för stunden från planeringen inför långresan på söndag. Ni har det verkligen fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, du har onekligen något helt annat att tänka på.

   Radera