Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 7 november 2016

Avslutning på helgmyset

I en av odlingsbänkarna  satte vitlök igår.
Igår hade D en trädgårdsdag med div förberedelser för vad som komma skall. Hon planterade bl. a. tulpaner och vitlök som vi kan njuta av nästa år. Tulpaner en del av året, vitlök hela året. Jag tillbringade eftermiddagen framför TV:n. Följde V75 och som så ofta stannade det vid förhatliga 4 rätt. Så, sooner or later gäller fortfarande.

Efter det bjöd D på en egenkomponerad, supergod middag. Det blev ugnsrostade grönsaker med getostkräm, vegetariska biffar och nyskördad mangold. Sedan avslutade vi kvällen med samtal och musik i Sinnesrorummet. Till en härligt sprakande brasa i murspisen. Ännu en mysig helg att "lägga till handlingarna".


Delikat söndagsmiddag där det mesta
kommer från egen trädgård.

Sigge älskar att ligga i Gripsholmsstolarna.
Där ute råder stillsamt mörker.

 Det behövs många ljuspunkter den här årstiden.

Det blir tätt mellan brasorna det närmaste halvåret.

Vedkorgen får fyllas på ofta nu.


10 kommentarer:

 1. Ett helt underbart rum! Nu ska du veta att jag faktiskt höll tummarna, men det hjälpte alltså inte. Jag får väl ta till tårna också nästa gång...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i det rummet trivs, därav namnet vi givit det Bra om du är snäll snäll och tar med tårna oxå nästa lördag. Ska det nån gång bli 7 rätt så behövs alla goda krafter.

   Radera
 2. Det gäller ju att lägga grunden nu inför den kommande säsongen så att ni åter kan njuta av middagar som denna. Delikat!

  Just ja, vi måste ta och beställa hem ved! Har bara en olivrotsklump kvar och i natt var det faktiskt endast 10 grader här! Inte så varmt ute men nu skiner i alla fall solen värmande igen, lite som en vacker vårdag i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siktet är så klart inställt på framtiden och kommande måltider.

   Vi har ännu på 7 år inte lyckats tömma vedboden, dessutom har vi två runda vedtravar opåbörjade och ytterligare en del fällda träd som kapats upp och ligger på tork. Nu fick du mig att längta till en vacker vårdag.

   Radera
 3. Ser ut och låter som en väldigt mysig helg. En sprakande värmande brasa och god mat. Allt i en ombonad miljö med en skön och rofylld stämning. Kan väl inte bli så mycket bättre så här i november.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, bättre blir det inte. Det här är höjdpunkterna på Getingstorp under vinterhalvåret.

   Radera
 4. Det första som slår mig när jag tittar på bild 1 är att ni inte har någon snö alls. Här är det (tyvärr) totalt vitt. Det andra som jag reagerar på är att man planterar tulpaner och vitlök nu. Det har jag aldrig tänkt på. Vad händer med dom när det är 10 minusgrader frågar asfaltbonden...

  Ugnsrostade grönsaker med getostkräm - mums!

  Otroligt fina stämningsbilder från ert Sinnesrorum! De skulle passa perfekt i en inredningstidning tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Nej, ingen snö och må den vänta länge ännu med sin ankomst. Tulpanerna kanske skulle planterats lite tidigare, men bara det inte är tjäle i marken så går det bra. Vitlöken har blivit utmärkt när vi planterat i november.
  Ja, måltiden var mumma.
  Bilderna skulle förstås bli ännu vackrare med en proffsigare fotograf och kamera, men det är ju bra att oxå jag lyckas förmedla stämning. Inredningstidningar har vi tackat nej till när vi fått förfrågningar. Min blogg har den exklusiva rätten.

  SvaraRadera
 6. Ert sinnerorum ser ut att komma direkt från Sörgården! Högsta klass!
  När man kan förbereda vår och sommra redan nu, känns det som att våren nästan är på väg! Kan man tänka bort vintern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Vi kan väl göra ett försök att i alla fall tänka bort vintern. Sedan kommer den väl att finnas där ändå, men vad gör det när det snart är vår igen.

   Radera