Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 30 november 2016

Decembermorgon

Snö är inget jag saknar eller längtar efter, men lika fullt känns det märkligt att titta ut en morgon som denna utan den minsta antydan till snötäcke. För min del så får det gärna se ut så här hela vintern. Förutom på Julafton då. För stämningens och ljusets skull. Och för barnen förstås.
Det finns i alla fall en ljuspunkt
en morgon som denna.


11 kommentarer:

 1. Jag saknar egentligen inte heller snön men om det blir kallt så behöver växterna skyddet som snön ger men ännu går det bra. Jag vet inte om mitt minne sviker mig men nog känns det som om vi har haft ovanligt många solskensdagar i november.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Växterna måste vi ju på allt sätt värna om så att de ger oss glädje när vintern är över.
   Det där med minnet ja. Men visst har soldagarna varit många och december ska visst börja på liknande sätt. Bra det!

   Radera
 2. Precis som Gunilla säger så vill många växter gärna ha den skyddande snön. Å andra sidan vill även spanska skogssniglar och fästingar det...

  Här håller vi på att ladda inför nästa regnoväder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att dela med mig av snön till spanska skogssniglar och fästingar.

   Jag tar dock hellre ett snöoväder än ett regndito just nu.

   Radera
 3. Alltså nu tar du väl i rejält här - det är den 30 november idag;-) Skrattade gott åt din rubrik och fick genast kolla datumet;-)

  Vad gäller snön så håller jag helt med dig. Vi har väl några centimeter kvar här, men i innerstan var det barmar. Skönt!

  Svar: Även här håller jag med dig. Gerhardsson är ett bra val. Kul att han har spelat för Hammarby också:-) Pia i Bajen - hahaha! Det skulle vara nå't, men så nytänkande är nog inte styrelsen där. Vi var tre fotbollstokiga tjejer som diskuterade bytet av forbundskapten över lunchen idag. Ingen av oss visste att Pia skulle sluta. Visst lät det i pressen som hon skulle fortsätta. Nå't har vi uppenbarligen missat här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så där kan det bli när man ligger lite före, men det bjuder jag så gärna på Jag får väl upprepa mig i morgon.

   Vad har dom i innerstan som inte ni har i Täby?( En barm, flera barmar ). Barmark antar jag.

   Ja, nåt har ni missat för jag var i a f på det klara med att hon ska sluta efter EM nästa år.
   Bajen ja, dom har visst köpt loss en dansk tränare ser jag. Inget nytänkande över den affären vad jag kan se.

   Radera
  2. Att jag hatar stavfel lika mycket som du vet du ju. Å visst jag bjuder på "en barm och/eller flera barmar" även om jag menade nå't så "fint" som barmark.

   1-0 till dig här eller om det var 2-0. Vänta bara - jag ska ta revansch;-)

   Skojar bara;-) För inte ens du skriver felfritt i kommentarer. Vi är lite för snabba bara - på tangentbordet alltså. Å "who cares" - egentligen? Det är ju tanken/kommentaren som räknas eller hur!!!?

   PS. Följer en bloggare som har rejäla stavningsproblem både i inlägg och kommentarer. Men eftersom hennes inlägg är så intressanta/lärorika så har jag överseende med det. Jag är ju inte bättre själv om man säger så... DS.

   Radera
  3. Nej, nu ska vi inte börja jaga varandra för misstag som begås. Vi kan väl säga att det slutade 1-1. Eller 2-1 till dig för idag gör jag självmål med min rubrik.

   Visst, ibland går det för fort när mitt långfinger på högerhanden ska sköta allt och råkar mellanlanda på fel tangenter. Men, jag är glad så länge skrivarfingret huvudsakligen landar rätt.

   PS. Modigt av de som har dyslexi att ändå våga ge sig in i bloggvärlden. För, som du så riktigt noterar, det är ändå tanken bakom orden som är det viktiga.

   Radera
 4. Skönt så länge man slipper pulsa i snön och oroa sig för att halka tycker jag. Det är ju långt kvar av vintern tyvärr och helt utan lär vi inte bli. Mysigt och vackert är det att se på. Men som vuxen ickeskidåkare är jag gärna utan! ;)

  SvaraRadera
 5. Härlig bild som riktigt visar hur solen försöker ta sig över trädtopparna. Men nu snart vänder det och blir ljusare igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den påminnelse, precis vad jag behöver.

   Radera