Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 1 december 2016

Novembermorgon ?

Årets sista novembermorgon var igår, men eftersom jag rubricerade gårdagens inlägg "decembermorgon" så får årets första decembermorgon gå under dagens rubrik. Det förtjänar att nämnas att det var min alltid så uppmärksamma bloggkompis BP som först uppmärksammade gårdagsfadäsen. Hon som ser allt. Och lite till. 
"Flitens lampa" lyser där nere 
i tomteverkstan.

6 kommentarer:

 1. Haha, inte lätt att hålla reda på tidens gång ;) Tur att man har uppmärksamma läsare som bringar ordning! :)

  SvaraRadera
 2. Härligt när hemskemånaden november är över. Då kan man börja se framåt igen. Snart är det vår, nåja snart och snart. Det går i alla fall framåt!

  SvaraRadera
 3. Jajamen, och snart vänder det.

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Gulliga du som till och med ger mig en länk för min observationsförmåga:-)))))))))))))))))))))))))))))) Tack:-)

  Du har fattat helt rätt - jag är otroligt observant, vilket kan ha sina för- och nackdelar. Ett exempel till från igår, eftersom du var inte helt ensam om att "påkommas":

  Träffade favo kollegorna Yvonne och Carola för en lunch igår. - WOW, du har klippt dig Yvonne! Skitsnyggt! Carola, som är personalchef på företaget suckade högt när jag sa det. - Förstår inte hur du ser allt det där. Sådant skulle jag aldrig upptäcka. Hur gör du egentligen? Som personalchef skulle det ju kunna vara en fördel att ha den förmågan tycker jag.
  Svar: - Jag vet inte. Ingen aning. Å du har färgat håret nyligen eller hur!!!?

  Svar: Suck. Ja, jag var hos frissan igår.

  Jag är lite konstig Steve, och jag är medveten om det. Du tar det på rätt sätt och uppskattar/tycker om det. Men det kan krångla till det ockå när man uppfattas som besserwisser till exempel. Å det vill jag verkligen inte vara...

  PS. 1-1 eller vad säger du;-) Du upptäcker mina stavfel och jag är observant;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har den, den där förmågan som saknas hos alltför många chefer. Förmågan att verkligen "se" sin personal. Hade du haft en yrkeskarriär till på gång så vet du vad du kunnat satsa på. Men chefer ska ju oxå vilja vara chefer. Det tror jag inte att du vill.
   Att vara en observant medmänniska och medarbetare är dock inte mindre viktigt.

   Om du är en besserwisser så får jag omvärdera ordet besserwisser. Att vara lite "konstig" kan jämväl betecknas som en tillgång, om "konstigheten" används/nyttjas på rätt sätt. Hemska tanke om vi alla varit stöpta i samma form.

   Hade du särskild nytta av din förmåga när du var fotbollsmålvakt? Ja, förutom att du kunde psyka motståndarna med dina iakttagelser.

   PS: 1-1 tycker jag känns helt rätt.

   Radera