Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 21 november 2016

Helgbestyr

Helgen som gick var det full aktivitet i köket då D bakade kakor, bullar och skorpor i dagarna två. Kakorna, Brysselkex och Hallongrottor, kom inte med på bild.

Goa bullar. Vanliga på lördag, saffransbullar på söndag.

Skorpor på plåt.

Skorpor på burk.

Nelson, Osborne och Sigge håller matte sällskap.
Efter söndagens bak bjöd D på veckans pasta till middag.
Krämig pasta med egna 
soltorkade tomater.

10 kommentarer:

 1. Oj, storbak på gården! Är det vanligt eller är det för att julen nalkas lite? Banden kring skorporna, det var verkligen lite extra. Men det verkar det vara med det mesta D gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Storbak brukar det bli inför Advent och Jul, annars blir det inte så mycket fikabröd. Banden runt skorpburkarna är typiskt sånt som D kommer på. Hon skapar ofta lite extra knorr på saker och ting.

   Radera
 2. Ojoj storbak på gång! Jag är alltid imponerad av människor som kan baka. Jag har nog inte bakat sedan jag gjorde chokladbollar som 12-åring ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bakning har ju blivit i ropet på senare tid då det bakas och tävlas mycket i TV.

   Radera
 3. Vilket härligt positivt inlägg (som alltid, iallafall nästan..:) och vilka fina bilder ! Kan nästan känna doften av nybakat ända hit :) och D avslutar bakdagarna med en lyxig söndagsmiddag och livet går vidare på Getingstorp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och nu börjar det adventspyntas och julkänslor börjar så sakteliga krypa på här på Getingstorp.

   Radera
 4. Här står jag bara och gapar! Ja, inte för att ta en tugga på sötsakerna utan av beundran för D. Är det nå't hon inte kan/är bra på?! Tror nog inte det. Vilken tjej! Hon är verkligen en talang utöver det vanliga måste jag säga.

  Vid närmaste eftertanke så gapar jag också åt pastan, hoppas jag får en tugga:-)

  PS. Vad sägs om Zlatans staty utanför Friends? Förtjänar han den: absolut många gånger om till och med! Å urtrista Friends kan behöva den kan jag säga. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, D fixar allt. Och hinner med allt, trotsa att hon har fyra killar att hålla reda på och sköta om.

   Zlatan som staty utanför Friends, den bästa tack- och avskedsgåva svensk fotboll kunnat ge honom och definitivt välförtjänt.

   Radera
 5. Oj oj oj, bak, matlagning, trädgård...och allt annat! Så härligt och vad imponerad jag är - hälsa så mycket!! (det doftar nästan ända hit)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack, visst ska jag hälsa! Vilken härlig mix, Getingstorpsdofter blandade med Singaporedofter.

   Radera