Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 5 november 2016

Helgmyset börjar


Mysigt med levande ljus när
mörker råder där ute.
En myshelg börjar förstås med fredagsmys och vad är då bättre än en god måltid och ett gott vin. Denna gång ett ekologiskt mousserande vin till ett mycket facilt pris. Klickar du på receptlänken under första bilden så får du oxå upp vinet. 
Med en höstbukett på bordet, D mitt emot mig och Nelson, Osborne och Sigge på golvet runt bordet  så är det fulländat fredagsmys för mig.
Räksallad med vitlöksdressing
med vitlöksbröd och ett gott vin.
Rosor är ingen favorit, men i hallen 
kan de få plats ibland.
PS Den gröna salladen i räksalladen tog D in direkt från trädgården. I november!8 kommentarer:

 1. Oj vad gott det där lät! Här blev det kokt torsk med potatisgratäng och stekta champinjonger och zucchiniskivor igår kväll :)

  SvaraRadera
 2. Nu börjar det verkligen bli tid för tänka ljus inomhus även här till middagen! Och här är det omvänt, jag måste ta och börja så lite i landet.En ros slog ut igår.

  SvaraRadera
 3. Ja, vi bor i "olika världar".

  SvaraRadera
 4. Snacka om perfekta ljuspunkter i den ganska så trista och gråa tillvaron. Tänker på vädret alltså och dina revben! Med en sådan fin dukning, mat och dryck kan man ju lätt "glömma" att man är stukad, eller åtminstone förtränga smärtorna en stund.

  PS. Har faktiskt aldrig hör någon säga att h*n inte gillar rosor. Du är först där. Å eftersom jag har några bloggare som bara älskar rosor har jag inte haft hjärta att säga att jag faktiskt inte heller tycker om den blomman... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, god mat och dryck är en bra förträngare av ledsamheter.
   Rosor är bara så överskattade.

   Radera
 5. Ser jättegott ut ut och lyxigt med egen sallat. Lite kul faktiskt med rosorna. Rosor är som trädgårdens Heliga Graal, men nu när du har stuckit ut hakan tvekar jag inte att haka på och erkänna att det inte är nån favorit här heller. Jo, jag blir väldigt varm om hjärtat när mannen kommer hem med en bukett, rosor har sitt symbolvärde, men annars tycker jag inte de är nåt särskilt, taggiga, känsliga, ska curlas, gullas, fjäskas för, behagar ändå visa upp fläckiga blad och inrullade insekter som tack. Nej, jag har bjudit till, försökt ha ett öppet sinne och hjärta, men överlämnar helt enkelt rosvurmen med varmt hjärta till andra. Tacka vet jag solrosor och rosor på kinderna.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Så väl du uttrycker dig om rosorna. Stora fält av bugande solrosor är en härlig syn. Rosenkindad var det länge sedan jag var.
  Ha de gott!

  SvaraRadera