Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 1 november 2016

Justerad

När träden tappat löv så att jag ser
ända bort till närmaste grannen,
ja då är det höst.
När, som nu, skrivarlusten är på sparlåga så är det för väl att ha årstiderna att ta till. För vad skulle jag annars fota när jag inte ens går ut. Att jag inte går ut nu beror på att jag snubblade häromdagen och stötte i min vänstra sida rätt ordentligt så just nu känns det som att ett antal revben behöver en tids vila. Min vänstra kroppshalva är oxå min förlamade sida, men konstigt nog är det på den sidan som smärta känns som mest intensiv. Och då menar jag intensiv så in i bomben! Så nu blir såväl smärtstillande salva, tabletter som plåster. För övrigt är det bara att gilla läget, vilket blivit en av mina bästa grenar så det ska nog fixa sig den här gången oxå.

12 kommentarer:

 1. Osis med att du snubblade till och gjorde dig illa. Det är ungefär det sista man vill ha - smärta alltså - när vädret ändå räcker gott och väl för att bli totalt deprimerad. I ärlighetens namn är det ingen som frivilligt vill gå ut idag eller imorgon. Å om jag tittar ut här så vill jag egentligen bara gå tillbaka till min sköna säng.

  Hoppas smärtan avtar snart så att skrivarlusten återkommer!

  SvaraRadera
 2. Smärta önskar jag inte någon. Nu blir jag dessutom nödgad att sova sittande en tid framåt eftersom jag inte kan komma upp från liggande utan en "lyftkran".
  Det är väl bara att vänta ut eländet, men det är ju så tråkigt då jag hellre vill glädje.

  SvaraRadera
 3. Nämen! Då förstår jag verkligen att du inte har lust att sitta vid någon dator och knappa. Och bilden du visar är verkligen hösten från den tristare sidan, när det bara känns rått och ruggigt, löven fastnar och geggar ihop sig och följer med in.

  Krya på dig! Solen kommer säkert fram alldeles snart hos dig med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! När min kropp åker på en "propp" numera, då är det ofelbart sänkt läge som gäller.
   Jag hoppas att smärtan försvinner och solen tittar fram igen.

   Radera
 4. Du är stark så in i vassen. Att "Gilla läget" låter så enkelt på något vis, tror det krävs betydligt mer än att gilla läget, att ha en positiv livssyn trots motgångar. Fast det kanske är just det som är att "gilla läget". Oavsett, tänker på dig och hoppas din smärta släpper. Tror att du har tillräckligt att kämpa med/mot i vardagens bestyr så att det räcker och blir över. Tids nog går smärtan över, solen lyser återigen över Getingstorp och D en pärla, alltid i din närhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Smärtan struntar fullständigt i min positiva livssyn, den bara mal på. Men som du skriver, tids nog går den över och jag kan ånyo njuta av solen på Getingstorp. Och utan D skulle eländet vara totalt, hon gör även detta uthärdligt.

   Radera
 5. Usch vilket elände! Du behöver inte alls gilla läget, men det är bara att åka med. Hoppas att smärtan avtar snabbt och att dina revben lugnar sig! Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ok, jag gör som du säger, åker med och hoppas att "resan" snabbt blir behagligare.

   Radera
 6. Usch vad jobbigt!!! Hoppas verkligen att du ska känna dig bättre snart! Hoppas också att ni kanske har liiite bättre väder än vi. Här är det regn på snedden och en båt som ligger konstant på snedden ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det här är verkligen jobbigt, så jobbigt så att vädret tänker jag knappt på även om det blev en väderbild. Här är det jag som går på snedden, mera snett än nånsin.

   Radera
 7. Usch och fy! Stackare! Jag lyckades med bedriften att skada några revben under våren och jag vet hur svårt jag hade att ändra ställning eller komma upp ur sängen och då har jag ändå "två friska sidor". Lider verkligen med dig. Förr eller senare blir det ju bättre, men det är troligen en klen tröst just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! En klen tröst är oxå en tröst.

   Radera