Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 28 november 2016

Nu börjar det

När Första Advent inträtt så känns det som att Julen är på G på riktigt. Lite märkligt känns det förstås att det fortfarande är grönt där ute, men det kanske jag får räkna med eftersom jag så ofta ondgör mig över snön. Som plåster på såren så bjöd D igår på en lyxig fisksoppa till middag.

Det blev ljus i år oxå, men ingen snö.

En lyxig fisksoppa med torsk,hummerklor, 
kräftstjärtar, räkor, aioli och vitlöksbröd.
En god Grüner veltliner att dricka till.
10 kommentarer:

 1. Oj vad gott det låter! Vi måste nog oxå göra fisksoppa snart :) Fast vi har iofs fått fantastisk mat i Tjeckien, så vi ska inte klaga. Igår kväll blev det dock kaviarmackor till middag efter ett försenat flyg, sen hemkomst och tomt kylskåp ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hem!
   Ja, den soppan var en höjdare. Det svänger i branschen, från fantastiska måltider till kaviarmackor, men ni är ju vana att uppleva det mesta.

   Radera
 2. Det där lät verkligen jättegott! Tänk om man skulle laga lite fisksoppa, det var länge sedan och verkar vara lättare för herrarna i hemmet att få i sig. :) Fisk är som sagt inte riktigt vår grej.

  Alla jular är inte vita. Kommer ihåg att för några år sedan var jag ute på nyårsdagen och räfsade löv. Kändes helkonstigt. (Undrar hur många år "några" är... Kan vara allt mellan fem och femton den här gången.)

  SvaraRadera
 3. Den här soppan var riktigt god så den kanske passar dina herrar oxå.

  2011 hade vi en grön jul på Getingstorp ( https://stevereflekterar.blogspot.se/search?q=gr%C3%B6n+jul )

  SvaraRadera
 4. Grattis till den utsikten som INTE visar snö. Bilden är ljuvlig och väldigt stämningsfull. Du som ogillar snö kan få lite av oss. Efter snöstormen igår är det återigen vitt här och Icebugs ett måste om man inte funderar på att spendera julen på sjukhus med en bruten lårbenshals...

  Fisksoppan är helt i min smak - yummie, yummie! Tror du eller rättare sagt D har precis inspirerat mig till kvällens middag. Gillar (mat-)bloggar som får igång mina hjärnceller:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tråkigt att snön bara ställer till det för er i år. Bra att tänka efter före och använda Icebugs.

   Kul att vi kunde inspirera dig till kvällens middag. Smaklig spis!

   Radera
 5. Svar: Sa precis till maken att det ändå är en himla skillnad mellan killar och tjejer.

  - Vad menar du "apart from the obvious, svarade han.
  - Jo, Steve såg att det var Motororganisationsmärken som satt på Rovern. Tjejerna trodde att det var utmärkelser som bilen fick i olika tävlingar...

  Borde ha fötts till kille. Jag börjar inse det;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmmm? Tjejer är alltså mera tävlingsinriktade än killar? Så har jag aldrig tänkt.

   Fötts till kille? Nää, då hade ju damfotbollen missat "en panter i målet".

   Radera
 6. Det lät (som vanligt när det lagas mat hos er) fantastiskt gott! Totade ihop en asiatisk fisksoppa under helgen som blev riktigt bra. Nu ligger fiskhuvudet som man får med då man köper hel fisk kvar i frysen, vi får väl se om jag törs mig på en "fish head curry" någon dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ( som vanligt när D lagar mat ) fantastiskt gott. Det låter lite spooky att möta blicken på ett fiskhuvud när du öppnar frysen. "Fish head curry" har jag aldrig ätit, men nu har jag i a f googlat så att jag vet vad det är.
   Det är klart att du ska pröva, nu när fiskhuvudet ändå ligger där och väntar.

   Radera