Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 12 december 2016

Veckans fisk = söndagsmiddag

Veckans fisk blev oxå veckans söndagsmiddag. En rätt som jag gärna äter igen.  Vi har nu oxå fått snö i lämplig mängd, d v s lite, så att vi har ett vitt täcke som ger ljus och förhöjer stämningen.

Ugnsbakad torsk med pesto och
potatissallad med gröna linser


Minsann har vi inte fått lite snö där ute.10 kommentarer:

 1. Vi har precis kommit hem till Sverige, och här var det vinter ja!!! ;)

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem!
  Ja, till slut kom vintern, i vart fall en föraning om vinter.

  SvaraRadera
 3. Oj, har ni snö nu. Vi har barvinter än så länge. Hoppas att vi slipper snön. Däremot är torsk populärt i vårt hus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst känns det märkligt att förvånas över snö i mitten på december. Kan det bero på den där förändringen som Trump inte tror på?
   Torsk är en favvo även i detta hus.

   Radera
 4. Yummie, yummie för maten! Gröna linser i potatissallad - tack för tipset. Det var en ny kombo för min del! Älskar nämligen gröna linser.

  Å lite snö kan jag då inte säga att vi fått här. Men det roliga är att 16 kilometer söderut - i Stockholm alltså - hade det kommit betydligt mindre av den vita varan. Ungefär som hos dig. Undrar vad vi Täbybor har gjort för ont;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl bekomme! Tre av den gångna veckans måltider innehöll gröna linser. Dom ser dock inte särskilt aptitliga ut på tallriken.
   Ni blir hårt prövade i Täby just nu.

   Radera
 5. Snart ska jag kontrollera snömängden på hemmaplan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det. Här har vi ett fint vitt täcke nu, men tusan vet om det ligger kvar till jul.

   Radera
 6. Som vanligt serveras det en smakfull söndagsmiddag. Tur att ni inte är helt vegetariska, fisk är ju så gott och jag skulle kunna äta fisk varje dag. Igår köpte jag en fryst fiskfilé i den enda supermarket som vi har inom gångavstånd och där urvalet är väldigt begränsat. Det stod inte vad det var men den såg vit och fin ut och den var ganska tung så jag undrade om det kanske var lite för mycket men köpte den och betalade bara ca drygt tio kronor. När vi tinat den var det inte så mycket kvar men det räckte till oss båda. Maken fick nästan försöka trolla i köket som är väldigt spartansk utrustat när det gäller utbud av kokkärl, visp, stekpanna och allt som man upptäcker saknas när man står där och ska laga mat. Plus kryddor som vi inte hunnit köpa och...ja, det här kan bli långt, fisken blev ok lite mosig men den kokta potatisen var godast ;-)

  SvaraRadera
 7. Vår ingång till den vegetariska världen var i första hand att avstå från kött. Det har inte varit några problem. Fisk däremot skulle jag ha svårt att avstå. Jag hittade just ett nytt recept till denna veckas fisk so m jag ska överlämna till D så får vi se vad det blir.
  Så bra att ha en egen trollkarl i köket. Det kan nog behövas innan ni skaffat det nödvändigaste av utrustning och basvaror. Njut av era måltider och Ha de gott!

  SvaraRadera