Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 13 december 2016

Vinterbilder

Långt kvar till måltider i växthuset.
Just nu har vi ett vackert snötäcke som gör att den där rätta julstämningen börjar infinna sig. Detta utan att för den skull äventyra framkomligheten där ute. Grannen har därför ännu inte behövt ploga vår väg och D har inte börjat köra med snöslungan.  Snötäcket är så där som jag önskar att det ska vara i vinter. Vackert vitt, ljusskapande och framkomlighetsvänligt.

Väderprognosen  innehåller dock fortsatt mildväder så vi kan nog inte vara helt säkra på en vit jul. Jag passar därför på att redan nu bjuda på några vinterbilder från Getingstorp.

Vårt gamla äppelträd är vackert
även i vinterskrud.
Birdie nam nam har lite annan utformning i år.

Placerad utanför
ett köksfönster.
Inifrån- och utperspektivet.

12 kommentarer:

 1. Visst är våra röda hus med vita knutar vackra, oavsett om det är prunkande försommargrönska eller vintervit nysnö som ramar in dem. Vädret är nyckfullt, nu slaskar det igen så inga garantier om en vit jul. Vi får lyssna på Bing Crosbys smäktande stämma istället och tänka på att snart vänder det och ljuset vänder åter.. som det alltid gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är våra hus vackra. Hmmmmm, snart vänder det.

   Radera
 2. Dina vinterbilder är väldigt vackra att titta på inifrån ut om man säger så. Eller här framför datorn till exempel. Hoppas att ni slapp regnet som vi fick idag. 10 centimeter nysnö har krympt och ersatts med isgator respektive stora "sjöar" på vägarna. Suck. Skulle bli glad om vädergudarna kunde bestämma sig för antingen det ena eller det andra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vädergudarna är nyckfulla just nu, men regnet har vi klarat oss från. Ni får väl snart nån decimeter snö i Täby igen.

   Radera
 3. Fågelbord ska man ha nära ett sittbart fönster så att man kan sitta och njuta och skratta åt hur fåglarna beter sig. De är så roliga att se där på andra sidan rutan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det vid ett ståbart fönster, men det är lika fascinerande ändå.

   Radera
 4. Väldigt vackra och stämningsfulla vinterbilder i stor kontrast mot där jag är. Får hoppas på att snön ligger kvar så det blir en vit jul på Getingstorp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du och jag vistas onekligen i motsatsernas världar just nu.

   Radera
 5. Oh, så fina vinterbilder. Vad det är vackert med snö och bra i lagom mängd.
  Huset är också så fint!
  LIte snö fick jag också se i Sverige, då var jag glad!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här är lite av sinnnebilden av svensk vinter.
   Ha de gott!

   Radera