Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 20 januari 2016

Magisk vinterdag med teknikstrul

Solen borrade sig igenom träden igår.
Igår var det en sån där magisk vinterdag. Det tyckte både D och jag även om jag bara upplevde den från insidan. Då förstår du oxå att dessa foton är tagna av D. Min dag igår gick helt i tekniktrasslets tecken. På morgonen när jag går upp så där vid 6-tiden så brukar jag göra ett nyhetssvep på TV. Så ock igår morse. Tyvärr var rutan lika svart som den natt som föregått morgonen. Jag testade de åtgärder jag klarar av med en hand och fick sedan hjälp av D med ytterligare återställningsåtgärder. Inget hjälpte dock.
Getingstorp i vinterskrud.
Då återstod en kontakt med Viasats support som jag gärna ger credit för att de alltid är hjälpsamma och tar tid på sig för att hjälpa mig. Dock fick vi ge upp och det återstod bara att konstatera att boxen till TV:n kraschat. Efter en stunds funderande och en god julklapp till lunch så bestämde jag mig för att få till stånd en övergång till fiber som vi sedan en månad har i huset. Det har liksom inte varit läge att pyssla med sånt under helgerna som varit.


Birdie nam nam får påfyllning
flera gånger om dagen  nu.

Det innebar att nästa samtal gick till Telias support där vi har vårt nuvarande bredband. Dom har idag oxå en mycket bra support fjärran från den snorkiga och kundovänliga de hade för så där 6-8 år sedan. Nu är dom ett föredöme i kundbemötande och hjälpsamhet. Visst är det roligt när det går i den riktningen. Efter noggrann genomgång av alternativen så landade vi i att vår fiber aktiveras på måndag. All tillkommande utrustning så som trådlös router, nytt modem etc skickas omgående till oss och kostar inget Jag fick  oxå till stånd en bra deal när det gäller månadskostnaden för bredbandet.


Den här vyn älskar jag även sommartid.

När det var klart så var det dags för Viasat igen då jag ville att de ska lägga om nuvarande kanalutbud från parabol till fiber. Även här gick det smidigt och jag fick till stånd en bra deal. Sammantaget så blev det 20% billigare än våra nuvarande abonnemang. Detta trots, eller tack vare, att vi redan är kunder. Sånt gillar jag.

För att vara säkra på att komma igång med allt det nya så har vi försäkrat oss om tekniksupport av Marcus som efter helgen kommer och hjälper oss med nödvändiga installationer och inställningar. Det känns tryggt.

Där inne i idet trycker Sigge och jag .

Det är förstås lite surt att vara utan TV i en vecka, men värre motgångar har jag mött så jag klarar nog av även detta. TV-beroendet gäller bara mig, D hinner knappt med att titta på TV, och får väl ses som förklarligt eftersom jag, i vart fall vintertid, tillbringar nästan all tid innanför husets fyra väggar.
Just nu minus 20° där ute.
Som sagt, Sigge är inne och trycker.


12 kommentarer:

 1. Jag har också signat upp mig för fiber, så jag kommer att ha liknande telefonsamtal som du under våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket inom teknikområdet ter sig som en djungel, i a f för mig, så det är väldigt skönt när man äntligen kommit till skott.

   Radera
 2. Ja, fiber, ja! Det blir bra det! Vi fick (!!!) ju det i juli och det fungerar bra, hittills. Och som du säger, Telias nya unga fräscha kundorienterade personal är jättebra att ha att göra med. Jag gillar den här yngre generationen, dom är vänliga och har inget problem med sin självkänsla, dom är rara och snälla och säger om dom inte vet. Då tar dom reda på saker och ting, det är så trevligt. Dom har dock kvar samma tråkmänniskor på faktureringsavd, men det kan jag förstå, ingen ringer väl dit och tackar för fakturor eller talar om att den här gången har ni fakturerat rätt.....
  TV. Ja, kan du inte titta på datorn? Play och vad heter det när svt har samlat gamla program, kan inte komma på vad dom kallar det, men det är ju en guldgruva!
  Getingstorp är milt sagt oerhört vackert i snö! Ja, det är så fint, så fint!
  Kan du inte alls komma ut under vintern? Krångligt?
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du har samma erfarenhet av den nya fräscha Teliagenerationen. Det där med faktureringsavdelningen var en bra iakttagelse/tanke.
   Visst, Play är som du säger en guldgruva, men jag tittar mest på det som sker direkt. Massor av sport t ex. Men, det ordnar sig alltid, dagtid kan jag ju titta ut genom fönstren på det vackra Getingstorp.
   Nej, det fungerar inte för mig att gå ut på vintern. Min lekamen och kyla, snö och is är en alltigenom misslyckad kombination.

   Radera
 3. Alltså bilderna som D har tagit är underbara! Å jag tycker också att soliga vinterdagar är vackra att titta på, helst inifrån dock. Jag menar varför frysa ihjäl sig om man har möjlighet att njuta av vintern inifrån en lägenhet/ett hus där inneteperaturen är kring 23 grader;-)

  Grattis till succén med både Viasat och Telia! Egentligen en självklarhet att dessa företag ska vara serviceminded, men förut var ju konkurrensen inte lika mördande som den är idag. Telia hade ju nästan monopol ett tag. Så...

  Du kan kolla nyheter live på datorn, men med sport är det värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. D brukar ta fina bilder, så jag är glad när jag får "låna" till bloggen.
   Klart att man inte ska "frysa ihjäl". Telia har fått tänka om ordentligt och hade nog inte överlevt om det gamla arbetssättet fått fortleva. Verksamheter som tangerar monopolställning har en tendens att "tappa fotfästet". Tänkte nyss den tanken när jag på datorn tittade på Kommunals presskonferens. Och just det, med sport är det värre.

   Radera
 4. Glömd ju kommentera temperaturen. Det är så himla konstigt denna vinter. Du har haft 20 minugrader igår och idag. De som bor i södra stor-Stockholm har haft samma kyla. Vad jg inte förstår att vi här i Täby inte haft mera än 15 minusgrader hittills under natten och som max 13 minus under dagarna. Å igår var det 2,9 minus mitt på dagen här, medan det var 9,8 minusgrader i Hammarbyhamnen. Åsså har vi kanske tre till fem centimeter snö.

  Visst är det konstigt, eller så är jag dum som inte förstår. Hursom är jag väldigt glad att jag bor i Täby:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket märkligt som försiggår där runt storstan. Det är bra att ni har lite världsligt att fundera över. Knäcker du extra åt SMHI? Du är ju rena väderoraklet.

   Det är väl härligt att kunna glädjas åt den plats där man bor. Det gör även jag som bekant.

   Radera
 5. Kallt och ruggigt i gamla Svedala! Då är det bra att ta en fixadag. Gott när kundtjänsterna gör skäl för namnet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, huvaligen, det kan ni tänka på när ni slinker ner i poolen.
   En fixardag är alltuid bra, allra helst när allt löser sig och man blir väl bemött.

   Radera
 6. Härliga vinterbilder! Hoppas det blir bra med allt det nya tekniska - och det gör det säkert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi ärt många som bjuder på vinterbilder nu. Det blir liksom lättare att ha fördragsamhet med vintern om man ändå tycker att den gör sig bra på bild.
   Tekniken ja, som väl är har vi bokat support så det löser sig säkert. Telias utrustning fanns redan idag på Posten för uthämtning. Imponerande! Viasat skickade sin utrustning i morse så vi kommer i a f att ha allt på plats och sen hoppas vi.

   Radera