Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 29 januari 2016

Från köksregionen och fiberuppföljning

Nästan en hel vecka utan ett matinlägg. Det går inte an så här kommer några inblickar i köksregionen.


En rejäl stekpanna bör finnas i varje välutrustat kök.
Därför köpte jag den här till D.


Då skapas såna här läckerheter.

Eller nåt lite enklare.


Jag ska oxå nämna något om hur TV:n fungerar efter fiberinstallationen. Jo då, den fungerar bra när den väl bestämt sig för att gå igång. I onsdagsmorse var starten fördröjd med 5 minuter, från påslag till bild och ljud, igår morse 11 minuter och nu på morgonen gav jag upp efter 80 minuter.
Vad göra? Ja, eftersom jag är uppe tidigt på mornarna, 04.45 i morse, så är det inte läge att ringa till Viasats support. Bra är dom , men så långt som till dygnetruntsupport har dom inte kommit. Jag hoppas lära mig själv med tiden var felet ligger och hur det åtgärdas, men nu får jag vänta på support från D när hon och Osborne vaknat och varit ute på morgonpromenaden. 

D körde en gammal klassiker, en s k återställning: ta ur programkortet ur boxen - slå av strömmen - vänta en stund - slå på strömmen - sätt i kortet igen - vänta 5 minuter. Efter 5 minuter så fanns både bild och ljud.  Bra! Men, så ska jag väl inte behöva starta varje morgon?
Återställning, om det ändå bara vore en knapptryckning
Det här låter enkelt, men nu är jag ju behäftad med en defekt, jag har bara en fungerande hand då jag är förlamad i min vänstra kroppshalva. Den där klassikern låter enkel, men prova med bara en hand så får du se. Det fungerar inte, allra helst som jag har dålig balans, inte kan böja mig eller gå ner på knä. Försöker jag faller jag ihop som ett korthus och kommer heller inte upp igen.

Det här senaste kanske kan ses som en ovidkommande utvikning, men jag vill bara förklara om du tycker att mina TV-inlägg  är ovidkommande och tjatiga. Jag får lära mig att sova längre på mornarna så att D redan är uppstigen och kan hjälpa mig. Alternativt får jag  lära mig att avstå från TV på mornarna. Ja, det är mycket jag kan lära sig, men inte allt.


Söndagmiddag 24/1: Mandelfisk
med citronsås.16 kommentarer:

 1. Tekniska struligheter är det värsta jag vet. Det får maken fixa här.
  Men vad gott det ser ut formen nästan som ett tyg mönster på en kökshandduk.
  Bra fotat.
  Skön helg önskar jag dig
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sånt strul är ett gissel. Här är det tvärt om, makan får fixa.

   Det är extra gott när maträtter är vackra och ibland skapar D riktiga konstverk. Det är D som fotat.

   Trevlig helg!

   Radera
 2. Det serveras alltid så läcker mat på Getingstorp! Inte funderat på krog?!!! Skojar!
  När det hänger upp sig här gör vi alltid en reset. Fast här, hyggligt nära grannlandet, kallar vi det "norsk reset", fråga mig inte varför. Jo, klart jag vet, vi driver med norrmännen fastän dom står som spön i baken här! Driver såtillvida att drar man bara ur alla sladdar och sätter dom tillbaka igen så blir det bra. Och gissa, det fungerar faktiskt. Så jag hoppas att den reset D gjorde kommer att fungera framledes också, så slipper du vänta på att det blir liv i huset först.
  Ja, det är jobbigt det där med din sjukdom, jag har frågat vid något tillfälle och jag har ju läst din levnadsteckning, som det tydligen kallas numera, och jag har haft närstående som haft samma. Det är jobbigt, det har jag förstått, men man kämpar på, det är bra. Går du i någon terapi för din skada? Eller har gått, kanske jag skall säga? Att försöka föreställa sig hur det är att inte kunna ta för sig ordentligt är svårt, men du verkar vara tapper och har humöret på toppen som det framstår här i bloggen i alla fall! Fortsätt så, snälla!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade D och jag träffats tidigare i livet så kunde det ha blivit vad som helst, t o m krog. Men, nu behåller vi "krogen" för oss själva.

   "Norsk reset", den var bra.

   Egentligen tycker jag mig inte ha nån sjukdom utan bara några defekter som förhindrar mig att göra vad jag vill när jag vill. Min prognos från start var dålig och budskapet var att jag aldrig skulle kunna gå. Men, det ville inte jag köpa så jag "jagade" en speciell sjukgymnast en längre tid och till slut tog hon emot mig som patient. Hon testade min motivation genom att ge mig tid kl. 08.00 varje måndag morgon i ett års tid. Sedan fick jag "bättre" tider och gick hos henne i 3-4 år till. Utan hennes hjälp hade jag aldrig lärt mig "gå". Nu är min träning att ta mig fram här på Getingstorp så gott det går. Hittills har det gått bra, men visst går det trögare och trögare. Det stora testet varje år är om jag i maj kan ta mig upp på åkgräsklipparen. 3½ månad kvar till årets test. Trevlig helg!

   Radera
  2. Nej, jag håller med, det är ingen sjukdom. Lite defekt låter så mycket bättre, om man kan uttrycka det så. Vilken energi du verkar ha trots allt och bra att du inte gav dig med sjukgymnasten, det har nog varit till mycket nytta och jag hoppas verkligen att du kan äntra klipparen i år igen!
   Trevlig helg till er också

   Radera
  3. Mycket avgörs ju av hur man faktiskt tänker. Mår jag bättre av att tänka positivt så gör jag väl det då. Enkelt? Ja, i a f att säga.

   Idag när jag tittar ut så ser det ut som en tidig marsdag och bara 2½ mån kvar till gräsklippningspremiären. Men, det är ju ff januari så den tanken blev inte långvarig.

   Radera
 3. Riktiga och bra redskap i köket är till bra hjälp för den som ska laga god mat. Som den stekpanna du köpte till D och en ordentlig gjutjärnsgryta ! Jag vet, trots att jag sällan lagar mat och är så lyckligt lottat att ha en make som älskar att stå i köket. Lika härliga smakfulla rätter här som hos dig alltså. Vi har det bra vi som blir serverade god mat varje dag :-) Fast jag hjälper ju till genom att provsmaka, duka, skära sallad och annat plock. Mandelfisk med citronsås !! Jättegott :-)

  Synd och trist att TV:n krånglar nu när ni har fått fiberkabel installerad men förmodligen och förhoppningsvis är det övergående och snart ett minne blott. Visste inte att du var så pass rörelsehindrad, förlamad i halva kroppen ! Herregud vilken omvälvande situation och vad du måste att kämpat och fortfarende gör, för att anpassa dig till vardagens alla plötsliga hinder och tackolov med ett så positivt sinne ! Tycker du är helt fantastisk som delar med dig till oss andra för visst får man sig en tankeställare.
  Önskar dig en fortsatt bra dag ! Här på ön fortsätter vintern att visa sig från sin allra bästa sida. +18, blå himmel och helt vindstilla :-) Köpte förresten tulpaner igår och löken följde med. Maken tyckte jag skulle lägga dem i jorden ute på terrassen men jag är tveksam till om de går att plantera och få nya blommor, kanske D vet.. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nmoterat att du och jag har det bra som bara behöver assistera lite för att få läckerheter på bordet.

   Det här med TV:n löser sig säkert och blir väl bara en "stor affär" i mina händer eftersom jag är så beroende. Sedan blir saker förstås förstorade när jag inte sitter på lösningen själv utan nästan alltid måste be om hjälp. Jag som var så självständig tidigare och då i stället aldrig bad om hjälp. Livet bjuder på tvära kast ibland.
   Vinter - +18, blå himmel och helt vindstilla. Jo, man tackar.
   D är inte tillgänglig just nu, men gör som maken säger. Ner i jorden med löken så får du lite spänning i att följa vad som händer och mycket glädje om det till slut tittar upp en tulpan. Jag tycker att D testar att "trycka ner" det mesta i jorden och det brukar växa vare sig det ska vara möjligt eller ej. Trevlig helg!

   Radera
 4. Ni äter så hälsosamt i eran familj ! Man blir så sugen på mat varje gång man ser på bilderna ! Ja...jag tycker själv att tekniken går frammåt för snabbt för att hinna med nyförtiden...tur att grabbarna kommer med tips , ibland undrar jag vad är det för första reaktion de får när man ber om hjälp. Sist behövde vi hjälp med instaleringen av bluetooth på den nya surroundljud till TV-n , efter 2 h försök så kom grabben och han behövde "bara" trycka en längre tid på knappen och allt fungerade plötsligt! För att inte prata om mobiltelefonen ...när den krångler...I framtiden får vi väl styra allt (?) med ögonen, tror jag så...det löser sig ;-) Ha en fin helg, Karla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen åter! Så roligt att du är tillbaka i bloggvärlden.
   Ja, det där med den nya tidens teknik är väl inte riktigt vår grej, men finns det bara hjälp att få så hänger vi med.
   Trevlig helg!

   Radera
 5. Det ser ut som några av mina favoritgrönsaker i den där pannan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att jag kan bjuda på några av dina favoriter.

   Radera
 6. Förlåt Steve att jag skrattar högt här nu. Sättet du beskriver ditt tekniska problem och ditt funktionshinder är så himla skön. Missförstå mig inte snälla! Vad jag menar är att du har ett underbart sätt att beskriva "hur du är" och hur du fungerar utan minsta avsikt att få mig att tycka synd om dig. Det är strongt gjort! Inte många som klarar av det! Ok, om du är sur nu förstår jag dig liiiite. Men det hela var menat som komplimang och en eloge. Ja, bäst jag garderar mig med både hängslen och livrem här;-)

  Å om du går upp mitt i natten för att titta på tv får du faktiskt skylla dig själv. Vila till klockan 09:00 minst, då är D uppvärmd och Viasat har hunnit öppna supporten;-)

  Å min makes tips att dra ut strömsladden i alla lägen och låta den vara "off" i minst 10 sekunder lär nog inte hjälpa dig heller...

  Den där stekpannan är cool. Nå't mellanting mellan wok- och stekpanna ser det ut som eller!? Har en snarlik nämligen.

  SvaraRadera
 7. Den maten ser god ut!!!! Snarat dags för frukost känner jag.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt att starta dagen med en god frukost. Trevlig helg!

   Radera