I fredags bjöd D på Fried rice med räkor.
Fredagens middag. |
I lördagens middag ingick bl. a. D:s kantarellsås, inlagda gurka och lingongelé. |
Igår blev det Grymt goda falafel. Om fredagens och lördagens middagar var någorlunda lättlagade så var gårdagens mera omfattande. Det tog D åtskilliga timmar att iordningställa söndagens middag.
Kikärter mals två gånger. |
Nybakade pitabröd. |
Falafel friteras. |
Dukat till läcker söndagmiddag. |
Grymt gott. |
Oj, så många läckerheter ! Visst är det viktigt att maten även är en fröjd och ögat :-) Länken till receptet på falafel ska jag spara och visa för maken. Bara att hoppas på att han faller för frestelsen lika mycket som jag. Minns att jag ofta åt falafel när jag jobbade på Kibbutz och reste runt i Israel på 80-talet. Tahinisås och pitabröd ! Mums !!
SvaraRaderaHoppas att maken hugger på betet. Det tog sin rundliga tid, men D tyckte det var väl värt de timmarna. Och jag tycker att det var en riktig höjdare.
RaderaAtt ha jobbat på Kibbutz låter som en värdefull erfarenhet.
Vackert upplagd mat på tallriken är nästan ett krav tycker jag. Hatar när vissa lunchrestauranger bara slänger upp maten på tallriken, så att man tappar aptiten innan man ens börjat äta.
SvaraRaderaPrecis som Anita har jag ätit de godaste Falafels i Israel, fast inte på en Kibbutz utan på en marknad mitt i Tel Aviv. Så himla gott! Men vilket jobb D la ner. Jag menar inte bara på sälvaste matlagningen. Jag som är född lat ser diskningen/rengöringen av köttkvarnen framför mig;-)
Jo, nog lägger D ner jobb på att se till att alla fyra killar i familjen är nöjda.
RaderaFalafeln låter grymt god! Ääälskar typ allt gjort på kikärtor :)
SvaraRaderaDå ska du testa den här.
Radera