Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 23 december 2016

På spaning efter julen

Jag blickar ut genom fönstret och försöker hitta nåt som påminner om att  Julafton väntar runt hörnet. Det är ingen lätt uppgift jag givit mig på, men skam den som ger sig.
Inget där som skvallrar om jul.

Där då? Nej, inget. Bilden påminner mig mest om
kommande sommars gräsklippning.

Men där är det väl ändå nåt.

Ja, i garagets fönster står en adventsstake.
Förvisso släckt, men ändå.
Vackert grön och röd är den.
Vid 16-tiden, "ljus i mörkret". Det blir nog ändå
Julafton som vanligt i morgon.10 kommentarer:

 1. Jag tänker inte jaga julen ute.Det är så fint med en grön jul. Just nu har vi vårkänning och det passar mig utmärkt!
  Jag önskar dig och D en underbar jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårkänning passar även mig utmärkt. En underbar julönskar jag oxå er!

   Radera
 2. En riktigt God Jul till dig och de dina

  önskar vi på Hagtorpet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma!
   från oss på Getingstorp

   Radera
 3. Utomhus lär du inte finna den där rätta Julkänslan Steve, den har ni ju skapat inomhus :) Fast jag tycker om bilderna som visar att solen lyser över Getingstorp. Önskar dig och D en riktigt skön Julhelg i harmoni med trevlig samvaro och god mat.
  Själv ska jag kavla upp ärmarna, ta på mig arbetsrocken och röja med målarfärg och penslar i den nya lägenheten samtidigt som jag lyssnar på böneutropen från muslimerna på andra sidan floden. Olika falla ödets lott men var och en är lycklig i sin tro :-D Ha det gott !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för vänlig hälsning!
   En skön julhelg önskar jag oxå er, även om den nu kommer att bestå av mestadels arbete. Hoppas att ni blir riktigt nöjda med ert måleri. Allt gott!

   Radera
 4. Hahaha! Ett himla roligt inlägg Steve. Dessutom tänkte jag som så: Barn (även vuxna barn) brukar ju få julklappar och jag hoppas alltid att de får det som det önskat sig. Nu vet jag ju hur mycket du älskar gräsklippning. Å om den gröna gräsmattan påminner dig om vårens första klipptur så har du fått den bästa julklappen du kan får. Så tänker jag då;-)

  Önskar dig också en fin julhelg med "stora" familjen. Ser fram emot bilder:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar inlägget. Och visst är det så att bara tanken på nästa års första gräsklippning är den bästa julklappen för mig. Vem som kör klipparen , det får vi se i mitten på maj.

   Njuuut av julen så mycket ni bara kan!

   Radera
 5. Svar: Ytterligare en sak som förvånar mig med dig som verkar känna mig väldigt bra vid det här laget. Ja, min specialitet var faktiskt straffar. Det är sant. En dag då deb ordinarie målvakten i laget jag spelade i skadade sig var det ingen som frivilligt vill stå i stället. Jag var utespelare (högerback) och anmälde mig frivilligt. Då backlinjen så klart inte trodde på mig, då jag aldrig stått i mål förut, fällde de såklart anfallarna i motståndarlaget. Det resulterade i två straffar. Å jag tog båda. Vi förlorade visserligen matchen, men jag höll nollan. Å på den vägen var det - en ny målvakt var "född". Konstigt nog var min specialitet faktiskt straffar. Det jag var absolut sämst på var höjdbollar, eftersom jag var så kort.
  Så nu vet du det också:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte sällan är det slumpen som avgör var man hamnar.

   Radera