Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 1 januari 2017

En annorlunda Nyårsafton

P g a förkylning så reducerades "lilla Familjen" vid gårdagens nyårssupé från åtta till fyra personer. Det blev ett något rumphugget nyårsfirande då dessutom bebisen i Saras mage inte rört på sig som vanligt det senaste dygnet. Efter middagen så ringde Sara därför till sjukhuset för rådgivning. Det medförde att hon och Per fick sätta sig i bilen och åka in till USÖ där Sara sedan blev kvar över natten. Det innebar att D och jag firade tolvslaget på två och sedan blev uppe rekordlänge, till 02.30.

Vi har idag fått lugnande besked från Sara som  nu är hemma igen. Allt är helt i sin ordning både med henne och bebisen. Skönt!

Nyårssupén som brukar tillagas av herrarna i familjen blev igår en delad syssla mellan D och Per. Den hade detta utseende:

Dukat till nyårssupé.


-Hummersoppa a la D med pecorinogratinerad toast


Snart blir vi soppa.
Här är vi soppa.


-Torskrygg med smörslungad potatis, picklad rödlök och D:s lime-hollandaise
En superb varmrätt.

-Frozen youghurt med färska hallon.

Läcker avslutning.
God Fortsättning!


8 kommentarer:

 1. Nu förstår jag att du är aningen sent ute. Undrade lite där;-)
  Himla skönt att läsa att allt är okej med Sara och bebisen. Det är det viktigaste tycker jag.

  Åsså fick du och D uppleva en låååång nyårsnatt som ni troligen inte upplevt på 40 år eller så;-) Troligen blev den dock aningen mindre blöt inatt då antar jag...

  Vad gäller maten så hade vi ju knytkalas här. Å på vårt lott föll just att tillaga hummrarna. Dock inte som en soppa utan gratinerad i ugnen enligt ett franskt recept (utan ost). Tog precis som du bilder på godingarna, men la inte upp dom på bloggen. La inte up den "riktiga" champagnen heller av någon anledning. Synd egentligen för jag tog lika fina bilder som du faktiskt;-)

  God Fortsättning Steve och jag hoppas att Sara snart "pops" som min man brukar säga med ett friskt och välskapt barn.

  PS. Följer en blogg som skrivs av en barnmorska på Karolinska. Hon var med om att hjälpa Stockholms första bebis 2017 till världen. Vilken känsla det måste vara...DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mitt huvud var fyllt av annat än blogginlägg igår. Den här nyårsnatten kommer vi att minnas väl.

   Det är inte så långt borta att Sara "pops".

   God fortsättning!


   Radera
 2. Först vill jag självklart önska er en god fortsättning på det nya året! Men vilket jobbigt avslut ni fick. Sån oro är inget jag önskar någon. Skönt att läsa att allt gått bra.
  Middagen såg iallafall underbar ut!
  Ta väl hand om pyret i magen och alla som är hängiga!
  Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din omtanke. Det nyårsfirandet kommer vi att minnas länge. Vi har tagit väl hand om varandra och nu landat säkert i vardagen.
   God fortsättning!

   Radera
 3. Oj, det var oväntat men vad himla skönt att allt slutade bra även om det blev en oroligt kväll. Middagen ser helt fantastisk ut, så smakrikt och vackert dukat som så ofta. Önskar dig en riktigt fin fortsättning på det nya året Steve ! Nu kan du åter känna ro och se fram emot det väntade barnbarnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev trots allt ett trevligt nyårsfirande som vi kommer att minnas och berätta för lilla pyret att hon satte färg på vårt nyårsfirande redan innan hon var född.
   Jag önskar oxå dig en riktigt fin fortsättning på det nya året!

   Radera
 4. Men så skönt att allt är bra med bebisen!!! Och middagen... mmm! Önskar nu god fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev på alla sätt ett skönt avslut. God fortsättning till er oxå!

   Radera