Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 4 januari 2017

Ny gåva från bloggkompis

Kommer att hänga någonstans på Getingstorp.

I gårdagens inlägg skrev jag om en gåva jag fått från en bloggkompis i Spanien. Idag får jag skriva om ännu en gåva från en bloggkompis, denna gång Veiken´s Blog, som skickat mig en mustig litografi med nyårshälsning. 

Denna gåva har en bakgrundshistoria. I november 2015 vann jag en liotgrafi på Veiken`s Blog. Hon skickade mig den med post, men den kom aldrig fram. Den historien kan du läsa här. Tusen tack Veiken! för att du på detta sätt satt en så härlig och positiv punkt för den trista historien med Postnord.

Jag har  sett fram emot 2017 som ett tuffare år än vanligt och så börjar det så här. Gåvor från två bloggkompisar innan årets första vecka är till ända, bättre kunde väl inte året börjat. Bloggvärlden är fantastisk.

14 kommentarer:

 1. Oj, så glad jag blir Kan det finnas hopp även för PostNord?? Jag hoppas att den passar någonstans hos er! God Fortsättning på det nya året 2017!

  SvaraRadera
 2. Och så glad jag blir. Du får se senare var den fått sin plats.
  Ännu en gång, Tusen tack! God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Sånt här är verkligen trevligt att få läsa om, det finns hopp för världen trots allt negativt vi ständigt får läsa om i media. Dessutom är de vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns bra att få sprida att det oxå finns omtanke och glädje människor emellan som motvikt till alla mörka krafter. De starka färgerna i tavlan påminner D och mig om när vi 1998 besökte Mirómuseet i Barcelona på en av de få utlandsresor vi hann med tillsammans.

   Radera
 4. Vilken fantastisk start på det nya året bloggvärlden levererar!
  Litografin är jättefin och kommer att lysa upp vilket rum som helst och så fantastiskt roligt för både D och dig att få fröleverans ända från Spanien - skall bli väldigt kul att följa !!
  Har alltid upplevt Blogglandia som kärleksfullt och ditt inlägg är ytterligare ett exempel på det !
  Ha det så gott och hälsa D!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så bra att vi är många kärleksfulla som trivs i Blogglandia.
   Ha ett riktigt gott 2017!

   Radera
 5. Egentligen är det ju så väldigt lätt att göra något väldigt glad! Och jag vet precis hur glad du känner dig, det finns så många människor som gärna delar med sig.

  Litografin hade verkligen härliga färger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att dela med oss är något av det bästa vi kan göra.

   Det blir spännande att se var de härliga färgerna till slut hamnar. Jag visar vad det lider.

   Radera
 6. Vad du är poppis! Å med helrätt dessutom! Jättekul av Veiken att sudda ut det tråkiga minnet med Postnord i huvudrollen. Älskar litografin och efter du har visat många bilder från Getingstorp tycker jag att såväl färgerna som motivet passar perfekt hos er. En otroligt vacker tavla! Har Veiken målat originalet själv?

  Tycker du har fått en perfekt början på 2017. Det lovar gott inför resten av året! Än en gång - blogglandia kan vara så fin och fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, vad har jag gjort för att förtjäna detta.
   Litografin kommer tveklöst att pryda sin plats här på Getingstorp.
   Veiken har inte målat originalet själv. Konstnären heter Itzchak Tarkay.

   Visst har jag fått en härlig början på året. Med Blogglandia in i framtiden!

   Radera
 7. Svar: Du delar med dig av mycket i din vardag, är alltid ärlig när du kommenterar, kan skriva, sätter in fina bilder, engagerar, kan fotboll... vill du ha en ännu längre lista.. Det här är bara några saker du gör/gjort för att förtjäna detta. Så det så.

  Googla konstnären -WOW ! Kolla om du inte redan har gjort det. https://en.wikipedia.org/wiki/Itzchak_Tarkay.

  Det konstiga är att jag på något sätt kände igen "stilen" i tavlan, men kunde inte placera den riktigt. Nu kan jag det efter att ha googlat. Minns att jag såg några av hans tavlor på en utställning i Tel Aviv när vi var där 2013 och var totalt såld. Hade inte prislappen varit sex-siffrig i SEK så... Världen är bra liten om man säger så - och helt underbar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du för de vänliga orden. Gör inte listan längre så att jag får för mig nåt och tappar fotfästet.

   Självklart har oxå jag googlat konstnären. Med Google kan alla frågetecken rätas ut och inga frågor förblir obesvarade.

   Vilken grej att du tidigare sett hans alster i Tel Aviv. I Blogglandia kan man få vetskap om de mest fantastiska sammanträffanden.

   Radera
 8. Vilken toppenstart på det nya året Steve och jag tycker verkligen att du är värd allt som kan göra vardagen på Getingstorp ljus och glädjerik, må vara stort som smått. Tycker mycket om litografin liksom Veiken´s tanke och handling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du. Nu får jag hoppas att året rullar på i denna positiva anda och att vi alla slösar vänlighet och omtanke på vår omgivning.

   Vi är nu i full färd med att hitta rätt plats för tavlan. Rätt för tavlan och rätt för Getingstorp.

   Radera