Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 3 januari 2017

Spännande nyheter från Spanien

Fröpåsar från Spanien, med personliga texter med
namn, ursprung, grobarhet etc.

Med posten igår kom ett brev från Spanien. Brevet kom från min bloggkompis Emma sol som sol.  När D öppnade kuvertet så fanns där egentillverkade fröpåsar (se bild ovan) innehållande olika sorters fröer som D ska så här i vår trädgård. Fröpåsarna åtföljda av hälsningen "Må allt gro"! Vilket fantastiskt jobb du lagt ner på den här sändningen Emma. ! Du förgyllde gårdagen för oss här på Getingstorp.  Tusen tack!  

Vad beror det då på att vi får en sändning med spännande fröer från Spanien ? Jo, Emma brukar besöka min blogg och hade läst sånt jag skriver om vår trädgård och hur mycket D älskar att odla och skapa i den. Så, i en kommentar på ett blogginlägg  den 21 augusti i fjol så fick jag en förfrågan om D kunde tänkas vara intresserad av att få fröer från Spanien.  Den frågan behövde inte vara obesvarad länge. Självklart var D intresserad och nu har vi "guldkornen" på plats.

D kommer förstås att förse mig med odlingsrapporter så att jag kan bjuda på återkoppling här på bloggen i sommar.

Visst är denna solskenshistoria ett bra exempel på hur fantastisk bloggvärlden kan vara.10 kommentarer:

 1. Jag blev så jätteglad över att det kom fram så fort, jag skickade kuvertet i torsdags. Och nyårshelg och allt. Duktigt av postväsendena, måste jag säga. Snabbare än min leveranstid, haha! Men å andra sidan fick jag då med någon påse till. Och det viktigaste är ju att de kom nu i början av januari, nu när odlingssäsongen i Sverige ju börjar! Fram med lysrören!

  Själv sitter jag och tittar på mitt lilla trädgårdsland utanför fönstret som jag knappt vägar närma mig då det är under den larvfyllda tallen. Ska väl skriva om det snart...

  Jag kan bara upprepa: må allt gro!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteroligt att din sändning kom fram utan problem, rekordsnabbt dessutom.

   För ett drygt år sedan ( https://stevereflekterar.blogspot.se/2015/12/postnord-gladjeforstorare.html) vann jag ett tryck hos en annan bloggkompis, Veiken´s blog. Det försvann i posthanteringen och sågs aldrig till igen.

   Dina fröer gör att vi är igång med odlingsplanerna innan helgerna ens är till ända. Skönt att få känna en fläkt av sommar redan nu. Ännu en gång, Tusen tack!

   Radera
 2. Visst är blogglandia fantastiskt! Emma är ju också så otroligt duktig på att pyssla. Å de egengjorda påsarna med fina handskrivna texter är verkligen ett bra exempel på det! Ska bli hur roligt som helst att läsa om vad som ska odlas hos er!

  PS. Rekordsnabb leverans. Den spanska posten är ju annars inte heller speciellt känd för regelbunden tömning av brevlådor och leverans. Ifjol tog det tre(!) månader innan vykorten kom fram. Anledning: under lågsäsong tömmer de inte postlådorna utan väntar tills turisterna kommer i juni... DS.

  SvaraRadera
 3. Visst är Blogglandia fantastiskt. Jag har oxå förstått att Emma är pysslig, händig och trädgårdsintresserad. Kul att få en sån kontakt.

  Posten är som hantverkare världen över, inte riktigt att lita på.

  SvaraRadera
 4. Underbart! Jag älskar bloggvärlden! ;)

  SvaraRadera
 5. Glädjande läsning och en riktigt solskens historia plus ett tydligt bevis på den fantastiska bloggvärlden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att kunna lyfta fram solskenshistorier som denna i s f att skriva om alla elakheter som florerar på sociala medier.

   Radera
 6. Vad gulligt av Emma. Vi bor ganska nära varandra i Spanien,där jag nu är.
  Blogglandia är underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulligt är bara förnamnet. Visst är bloggvärlden fantastisk.

   Radera