Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 9 januari 2017

Tillfälligt avbrott

Rubriken torde vara väl bekant för oss som varit med sedan TV:ns barndom. Jag har fortfarande bloggpaus, men lika plötsligt som de tillfälliga avbrotten i TV-sändningarna förr dök upp så fick jag inspiration till att redan idag vara tillbaka med ett nytt inlägg. Den här återkommande blogglusten är ofta sprungen ur ett inlägg eller en kommentar från någon av mina bloggkompisar. Den här gången var det en kommentar från BP på temat "åter till vardagen". Därav ett tillfälligt avbrott i bloggpausen. Ett avbrott i avbrottet. 

Idag är det "tillbaka till vardagen" som gäller för flertalet av oss. En vardag som naturligtvis ter sig väldigt olika beroende på var i livet vi befinner oss. 

En del av min vardag  har under de senaste 8 åren varit bloggandet och kanske ska jag låta detta förändras nu när 2017 års vardag inträder. Mitt bloggande får fortsätta vara en del av vardagen, men för den del inte något som med nödvändighet sker varje dag. Då behöver jag inte heller förvarna om bloggpaus så snart en dag blir bloggfri. Jag kommer nog att även fortsättningsvis  dagligen titta in hos dig och övriga bloggkompisar och kommentera. Se där, då har jag skapat en ny vardag.

Jag vill oxå bjuda dig på några vackra vinterbilder från min nya vardag här på Getingstorp.Bara så vackert.

Och här får jag leva och bo.

Björkarna är vackra oxå i vinterskrud.

D har tagit ut snöslungan igen.

Dags för en finputsning på tomten.

Så här känns sommarmåltiderna avlägsna.

Och D:s poolbad ännu avlägsnare.

Min datorplatsutsikt.
God fortsättning! oavsett vad du gör när helgerna nu är till ända. Återgår till jobb eller gör som jag och BP, fortsätter den lugna pensionärstillvaron.

PS Det där kanoninlägget som jag nämnde här, det kommer.


14 kommentarer:

 1. Det är vackert med snö! Vi har precis gått en promenad i det snöiga landskapet här i Österrike. Sååå himla fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det vackert. Ni ser ut att vara härligt inbäddade i snö där ni befinner er.

   Radera
 2. Haha, jag undrade just! Det var inte mycket till paus, det där inte!

  Jag skriver inte heller varje dag. Jag har numer mina tre fasta dagar (rondeller på onsdagar, Lördagsgodis och Skyltsöndag) och det gör att andra saker ska klämmas in på de andra fyra dagarna. I dag borde jag nog ta och skriva om vädret i december, kom jag på. Får se om jag gör det för här skiner solen och jag tror jag går ut i stället!

  SvaraRadera
 3. OK då, det blev en kort paus. Den hade ändå det goda med sig att jag nu har ett upplägg där jag inte behöver förannonsera ev. pauser.

  Har du sol och fortfarande 20 grader så ska du naturligtvis gå ut. Vädret finns alltid kvar att skriva om, även om nu decembervädret har passerat.

  SvaraRadera
 4. Du ska styra bloggen och bloggen ska inte styra dig. Självklart bloggar du när du känner för det... Fina, vackra vinterbilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart ska jag själv styra bloggen. Mina vinterbilder gör kanske att ni ännu mera uppskattar promenaden längs Silverbeach.

   Radera
 5. Riktigt vackra vinterbilder du bjuder på! Att känna tvång att blogga är ju inte okej. Nä, det ska absolut kännas roligt. Ta dagarna som dom kommer och lusten likaså. Men har en känsla av att det inte blir långt mellan inläggen! :)
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vintern är trots allt vacker om än inte efterlängtad. Blogglusten brukar pocka på rätt snabbt. Men, nåt tvång får det aldrig bli.

   Radera
 6. En lagom lång paus ;) Men som sagt, man måste ju inte känna att det blir ett tvång, utan det ska vara kul att skriva. Om det sedan blir varje dag, varannan eller någon gång ibland, det måste få bli som det blir. Härliga vinterbilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det känns ok att det blir som det blir. Då blir det säkert bra oxå.

   Radera
 7. Åh vilka vackra vinterbilder du bjuder på idag. Blogglivet med bloggfamiljen som man får runt omkring sig är svår att bita av. Visst blir man less ibland. Själv har jag idag tappat 3 publicerade inlägg och 2 färdigskrivna. Då känns det uppgivet. Nu väntar jag på att min backup kille ska vakna på andra sidan jorden och hjälpa mig. Om det går bra, ja då kvittrar jag på ett tag till. Ha de gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En backup skulle inte vara dumt att ha ibland. Visst blir man trött när man lagt ner tid, möda och tanke och allt plötsligt "går upp i rök". Men, så biter man ihop och fortsätter. Ha de gott du med!

   Radera
 8. Hahaha! Så otroligt roligt att det var just min kommentar som fick dig att pausa bloggpausen om man säger så:-) Det är jag otroligt glad över Steve, det ska du veta!!! Å kolla så många som uppskattar att du "pausade pausen" eller gjorde ett "avbrott i avbrottet":-) Bra det!! Utmärkt till och med:-))))))))))))))))))))))))))))))

  Man ska blogga när man känner för det. Men tänk på en sak Steve - du har faktiskt nå't att blogga om varje dag. Det händer ju alltid nå't på ditt älskade Getingstorp - varje dag. Å det är då verkligen inget fel på variationen i dina inlägg!!!

  Är väl så illa tvungen att respektera att du inte "avanmäler" dig varje gång du inte bloggar. Men f******n vad jag kommer att sakna dina dagliga inlägg som du har bortskämt mig sedan jag började följa dig, och det är väl ungefär två år sedan eller... Du har säkert bättre koll på det;-)

  Tusen tack fär länkarna:-)

  PS. En sak till. Har du en ny kamera? Dina bilder i det här inlägget är liksom annorlunda. Ännu skarpare och "djupare" än vanligt. Har du gjort nå't eller hittat en ny knapp som jag brukar göra...;) DS.

  SvaraRadera
 9. Tack för dina vänliga ord, jag bara suger i mig. Att ta en bloggpaus ibland kan vara ett bra botemedel om jag mig känner mig nere av nån anledning. Då får jag en massa lovord från mina bloggkompisar så att jag blir glad igen. Nej, så beräknande ska jag inte vara. Jag låter det rulla på så får vi se var jag hamnar. Som du skriver så händer alltid nåt här på Getingstorp så brist på bloggfoder råder inte.

  PS Det finns inget som undgår din skarpa blick. Visst är fotona bättre och det beror på att jag hittat inte bara en utan två knappar. Mycket bättre, mycket trevligare. Kul att du upptäckte det, men inte överraskande att det var just du.

  Kanoninlägget ligger nära nu.

  SvaraRadera