Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 26 mars 2017

Läckerheter

Det är alltid en speciell känsla att på tallriken ha något nyskördat från trädgården. Vid den här tiden så är det förstås inte mycket som kan skördas, men desto läckrare då med det som ändå finns. Tex maffiga palsternackor.
Diverse läckerheter. Palsternackorna nyskördade.

Så här läckert blev det när D tillagat allt.
En kanonrätt med favoriten halloumi.

12 kommentarer:

 1. Det där var verkligen vardagsrikedom som heter duga, att kunna skörda sitt eget1 Och det ser verkligen hur gott ut som helst!

  SvaraRadera
 2. Vardagsrikedom, så vill jag oxå betrakta det.

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen bautastora palsternackor måste jag säga. Å japp, de skiljer sig en del från ICA:s varianter i storleken om man säger så. Är ingen fan av varken morötter eller palternackor, men rotfruktspytten så väldigt god ut. Halloumi åt vi till frukost idag och sparris till middag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget i handeln kommer upp i D:S trädgårdsklass.

   Radera
 4. Svar: Hänger inte riktigt helhjärtat med bandy, ishockey, handboll med mera. Men jag kollar ju Sportspegeln dagligen och läser Sportbladet. Så ett och annat fastnar. Du vet ju att min så kallade allmänbildning är nästan till hundra procent sportorienterad, å då är jag inte ens kalenderbitare;-) Inte till mycket nytta för nå'n men...;-)

  PS. 4-0 igår mot Visryssland satt finfint måste jag säga. Laget överraskade positivt! Däremot tycker jag aningen synd om Lagerbäck - inga uhuhuh vulkanutbrott där inte... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lätt att hänga med i allt nytt som händer.

   PS. Visst satt 4-0 fint, ännu bättre blev det av att Holland gick på en mina.
   Islandsunder händer nog bara en gång.

   Radera
 5. Man kan alltså skörda vissa grönsaker redan nu - helt fantastiskt! Jag förstår att ni njuter av dessa egenodlade maträtter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns alltid nåt att skörda oavsett årstid. Det har jag fått lära mig sedan vi flyttade till Getingstorp och D började med trädgård.

   Radera
 6. Den där tallriken med rotfrukter är så läcker passande en fullstjärnig restaurang! Ett riktigt konstverk också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såväl gott som vackert. Bättre blir det inte.

   Radera
 7. Snart är det dags igen för nyskördade delikatesser. Mums! Vackert är det också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en härlig tid vi går till mötes.

   Radera