Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 28 mars 2017

Nu börjar det på riktigt

Igår var det dags för min första riktiga trädgårdsdag för året. Så ljuvligt det är att susa omkring på moppen och hänga med i allt som händer, allt som D fixar med. För egen del så avverkade jag årets första tur ner till soptunnan, sopåkarpremiär med andra ord. Gissa om jag var riktigt mör efter premiärdagen.
Årspremiär för sopåkarturen.

På väg hem igen.Hemma igen.

Det gamla äppelträdet har många skepnader.

Sigge hänger med på vårinspektionen.

Snart frodas det i odlingslådorna.

D plockar  "vintermössan" av tegelmuren.

Sigge inspekterar växthuset.


14 kommentarer:

 1. Vilket härligt, glädjande vårligt inlägg ! Äntligen, det måste kännas helt underbart att ta sig en premiärtur på moppen om än det "bara" handlar om att lämna sopor. Det är stort att komma ut efter den långa vintern, se vidderna och känna ljumma vindar. Kanske inte direkt ljumma ännu men ändå. Väldigt fina bilderbevis på vårens ankomst, nu börjar det hända saker på Getingstorp, odlingslådorna kommer snart att se helt annorlunda ut, liksom växthuset och hela trädgården. Fast vi är bara i slutet av mars så visst kan det komma bakslag men varför tänka på det när det är så här skönt, just nu, just här där du är. Hoppas du får en riktigt fortsatt fin vårlik vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst lever jag upp när den här tiden inträder. Absolut den bästa "medicinen".
   Det dyker fortfarande upp varningar om snö, men varför ska jag bry mig om det? Nu njuter jag i stället av varje vacker dag.
   Ha de gott!

   Radera
 2. Härligt att komma ut i det ljumma vädret, vi har haft sommartemperaturer i två dagar även om nätterna är kalla.

  Så prydligt det ser ut på Getingstorp, vårstädningen avklarad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gårdagen var som att få en härlig lyckospark i baken.

   D har vårstädat varje dag den senaste veckan och visst ger det resultat. Snart ska oxå växthuset göras vårfint så att den första lunchen kan intas där.

   Radera
 3. Hej där! Åh, jag ser att våren verkligen kommit till er. Nu har ni en fin tid framför er i Getingetorp! Härligt. Här hos oss råder den fina vårvintern, som vi får ta del av ett tag till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå där, det var länge sedan. Roligt att höra av dig igen. Här stundar härliga tider nu och vi ligger förstås lite före er. En riktigt fin norrländsk vårvinter är dock nåt som jag kommer ihåg som ljuvligt att uppleva.

   Radera
 4. Förstår att det måste vara lite extra härligt för dig nu, få sträcka ut sig lite i den friska luften!

  Det är bråda tider nu, så här års tog jag alltid en sväng i trädgården efter jobbet för att se vad som hänt under dagen! Massor, oftast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt underbart att få "bada i" frisk luft och slösande sol.

   Det kommer rapporter så småningom, inte minst om de fröer som vi fått av dig. Jag vet att ett antal är på gång.

   Radera
 5. Nu syns det verkligen att våren är på gång på riktigt. Hörde dock att det verkar kunna komma ett bakslag i mitten av veckan, men det lär ju bara vara väldigt tillfälligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyssnar inte längre till profetior om bakslag. Är det vår så är det.

   Radera
 6. Grattis till din premiärtur som du dokumenterade med helt fantastiska bilder! Nu börjar det äntligen likna nå't:-)

  PS. Å Portugal leder "bara" med 2-0. Har förresten varit just på det stadion i Funchal som lagen spelar i ikväll:-) Walking Memory Lane igen :-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu liknar det nåt.

   PS Jag såg inte matchen. Jag har oxå sett en ligamatch i Funchal. Med Maritimo som hemmalag, för så där 35 år sedan.

   Radera
 7. Me again: Är mållös, vilket jag sällan är. Men Sveriges match ikväll.............
  Okej, Portugal bytte ut Ronaldo, vilket man ju tackar för. Men jag säger bara Victor Claesson - vår nya Zlatan kanske. Den killen kan bli stor - eller det är han redan.
  Med tanke på att det var ett B-lag som Sverige ställde upp med - på pappret alltså så gjorde dom en enastående insats. Jag menar, jag minns storförluster av Sverige mot Portugal. Janne Andersson är ett geni:-)

  PS. Såg du Quaresmo's "konst" på huvudet? Hans frisyr alltså. Den slog till och med Pogbas "hårkonst". DS.

  SvaraRadera
 8. En ny Zlatan och Janne Andersson ett geni. Det kallar jag lovord. Den nödvändiga föryngringen kan leda till nåt riktigt bra.

  PS Som sagt, jag såg inte matchen.

  SvaraRadera