Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 17 mars 2017

Nu börjar det

Det går åt ansenliga mängder jordförbättringsjord, planteringsjord etc. varje år vid den här tiden. När det denna vecka på Granngården bjöds extrapris så passade D förstås på. Det blev två vändor med 30 säckar varje gång i Jeepen. Alltså totalt 60 säckar. D kommer nog att vara rätt mör i kroppen i helgen efter allt lyftande, bärande och grävande. Och det här är bara början. Som väl är så kommer vi att rikligt belönas för hennes insatser.
Vad gör Jeepen där?
Urlastning pågår.
Vartefter säckarna töms ska det grävas och jorden vändas.
Osborne gör alltid matte sällskap i trädgården.

12 kommentarer:

 1. Oj! Hoppas hon får ett bra pris! Gör hon så här varje år? Oj, mina rabatter fick vara glada för om jag gav dem gödsel. Men så såg de ju ut därefter.... Trädgårdslandet var jag mer noggrann med.

  Minns när jag en gång hade köpt 8 säckar som jag lastade in i min gamla Saab. Det var nästan så jag åkte med hela botten av bilen i vägen. Det gjorde jag inte om!

  SvaraRadera
 2. Halva priset denna vecka. Just den här rabatten ska i år härbärgera bärbuskar och där blandar hon befintlig jord med vår egen kompostjord och jordförbättringsjord (de 60 säckarna). Som väl är så har hon tumme med gubbarna på vår närmaste Granngårdenbutik som alltid står för ilastning i Jeepen som pallar för betydligt mera än din gamla Saab.


  SvaraRadera
 3. Härliga bilder på ett gediget arbete! Jag kom knappt ur sängen i morse, jag glömmer lätt att ungdomen är långt borta och är så glad när jag får sätta i gång i trädgården. Jag fyller också på ny jord i samtliga planteringar varje vår. Idag blev det endast en halv dag, kroppen skriker att det gör för ont. Dessutom blåser det små dj...ar därute och om blåst tycker jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. D brukar oxå glömma att åren smyger sig på, men hon är duktig på att ta hand om kroppen och är inte alls så mör som jag förutsåg i inlägget. Bra det.
   Blåsten är så grym även här så Sigge vägrar att gå ut. Liksom husse förstås.

   Radera
 4. D spar en himla massa pengar då hon slipper gå på gym och lyfta skrot om man säger så;-)

  Man måste verkligen älska trädgårdjobb för att kunna kånka, gräva, plantera med mera på det sättet som D gör. Personligen skulle jag varken orka eller vilja hålla på med det. Vilken tur att vi alla är olika, eller hur!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bättre kan man önska dig än att pengarna bara rasar in.Visst är det väl härligt att kunna hitta rätt här i livet vare sig man älskar byggkranar eller trädgårdsarbete.

   Radera
 5. Fantastiskt! Och sedan finns det de som istället åker till ett gym för dyra pengar utan att få en enda grönsak eller blomma i belöning ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte tänkt så, men nu när du säger det så.

   Radera
 6. Oj, oj, det var mycket det! Och mycket arbete, men blir säkert väldigt bra. Ni har det så fint hos er!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst är det härligt när man vet hur rikt belönad man blir.
   En fin helg till dig oxå!

   Radera