Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 11 mars 2017

Pastafredag



Sedan en tid tillbaka  har det blivit pasta till middag på fredagar. Pastarätter kan varieras i det oändliga så det är inte svårt att hitta/hitta på nyheter.
Fredagsmiddag förbereds.


Pasta med svartkål och svamp.
Under det gröna täcket döljer sig
pasta med oliver och Pecorino.
Ingen regel utan undantag så det händer ibland att det blir någon annan nyhet.
Het smördegspirog. Hettan från rikligt med chili.
                               
En fräsch sallad därtill
och en kall sås. 

                     


10 kommentarer:

  1. Gu så gott det ser ut!

    Smördegspirogen, vad är den fylld med?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pirogen var fylld med quornfärs och hettan skapades med rätt mycket chili.

      Radera
  2. Mums!!! Svartkål visste jag inte ens att den fanns. Svartrötter har jag ätit, men aldrig kålen. Hur smakar den? Som grönkål eller?!
    Ni verkar också har gått över drån Parmesan till Pecorino. Så mycket godare och mera smakrik än Parmesan tycker jag.

    Smördegspriogen däremot är "överkurs. Har aldrig lyckats med smördeg i någon form. Synd egentligen för der är ju så gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hur smakade svartkålen? Lite som grönkål, men svart.
      Parmesan vs Pecorino? Visst är Parmesan övervärderad.
      Försök igen med smördeg.

      Radera
  3. Svartkål, vad är det? Vi äter väldigt sällan pasta, men igår blev det pasta till grytan eftersom riset var slut ;) Pirog kan vara gott! Har aldrig lagat själv...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad är svartkål frågade oxå jag när D presenterade rätten. Det är visst en korsning mellan savoykål och grönkål. Alltid kul att prova något nytt. Den heta smördegspirogen, välkryddad med chili var en höjdare. Dags att prova att laga piroger kanske.

      Radera
  4. Men hjälp nu känner jag vad hungrig jag är ! Pasta äter vi alldeles för sällan, det går ju faktiskt att variera i det oändliga. Smördegspirogen med chili... Undrar vad vi ska äta till middag ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pasta eller smördegspirog kanske. Smaklig måltid vad det nu blir!

      Radera