Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 19 mars 2017

Tulpaner

Fräscha tulpaner varje vecka är vid den här tiden ett stående inslag på Getingstorp. Jag kan inte tänka mig en vår utan tulpaner i huset. I köket där dom förgyller måltiderna. I hallen där de står välkomnande vare sig du kommer in genom glasverandan eller ner för trappan. På övervåningen där jag huserar den mesta tiden. Just denna bukett ställer D ut  i glasverandan på natten. Där är det svalt och tulpanerna mår bra av denna svalka och håller sig därför fräscha hela veckan tills dom ersätts av nya. Vad vore våren utan tulpaner?

D köpte några tulpaner med lökar denna gång.
Framtida tulpaner på Getingstorp.

Snyggt arrangemang i hallen.
Nya tulpaner på öv. oxå så klart.


6 kommentarer:

 1. Håller med till fullo, krispiga Tulpaner hör våren till. Hemma på Malta får man också med löken när man köper en bukett, det ska visst göra att de håller längre men det blir lite trångt i botten på vasen så jag brukar ta bort dem.
  Fina bildbevis på vackra vårblommor på Getingstorp. Ha en fin söndagkväll önskar jag dig från Kuching + 7 timmar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Här är det ännu bara eftermiddag så den fina söndagkvällen återstår. Tyvärr ingen sol idag, men jag har ju tulpanerna som lyser upp min tillvaro. Ha de gott!

   Radera
 2. Perfekt med lökarna, då kommer de ju att skänka glädje igen!

  SvaraRadera
 3. Gillar tulpaner när de är fräscha och krispiga (och inte röda), vilket era inte är. Gillar däremot inte vissna tulpaner som många fotobloggare tycker är så fina att fota. Har liksom aldrig förstått tjusningen med det. Men det är nog ingen fara hos er att de blir fotoobjekt annat än i "fräscht skick" - å det tackar jag för:)

  PS. Här har solen lyst på mig hela dagen. Perfekt-på-balkongen-väder med andra ord. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon överblommad tulpan kanske slinker med ibland, men då finns den där av ett syfte.

   PS Påbalkongenväder vill vi så klart ha. Inte så upplyftande då att i morse vakna till ett ymnigt snöfall.

   Radera