Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 24 april 2017

Aprilsöndag

Komna till slutet av april har vi ännu inte intagit någon måltid i växthuset. Igår blev det veckans fisk i köket och därefter en kväll i Sinnesrorummet med en brasa i murspisen.  En svårslagen kombination. Grillpremiär den 1 maj med måltiden i växthuset kan möjligen konkurrera. Hoppas kan vi alltid.
Veckans fisk, rödspätta med kaprissmör.

Att avsluta veckan med en brasa i Sinnesrorummet
kan aldrig bli fel.

12 kommentarer:

 1. Håller tummarna för att grillpremiären ska gå av stapeln som planerat!

  SvaraRadera
 2. Vad gott med panerad rödspetta!

  Ni som äter mest grönt och fisk, du kanske borde be D slänga ihop lite svart paella! Såg att det fanns en hel del recept på det på nätet. Och gott är det om man gillar skaldjur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi börjar dock allt mera tycka att rödspättan är övervärderad.
   Tack för tipset om svart paella. Vi gillar skaldjur så jag tar dig på orden och tar fram ett recept på svart paella och föreslår att D lagar det till nån kommande måltid.

   Radera
 3. Här bjuds det som så ofta på kulinarisk mat blandat med harmoni och förhoppningar. Håller mina tummar för både grill och växthuspremiär till första maj. Blir det inte så hoppas jag istället på en väldigt lång och varm sommar så ni får mer tid att njuta av det ni missar när våren är sen.
  Själv flyger jag till Stockholm på torsdag och enligt väderprognosen är det bara att packa ner vinterkläderna. Känns inte så där jättekul men ändå givande att besöka min forna hemstad.

  Vill passa på att tacka för fina kommentarer där den senaste gjorde mig riktigt glad, om än du tog i lite där så är det rader som dessa som ger mig lust och energi att lära mera. Tusen tack :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser lite mera hoppfullt ut nu så kanske blir det ändå nån premiär den 1 maj.

   Hoppas att Stockholm ikläder sig en något varmare skrud till ditt hemstadsbesök.

   När något är riktigt bra så kan man gärna ta i lite extra. Jag tycker allt att du är väl värd att hyllas för din fotokonst.

   Radera
 4. Härligt att ha det där uterummet elle om du kallar det växthuset. Att få göra en brasa dessa kalla dagar är skönt. Fin spis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Växthuset kan väl sägas vara både uterum och växthus. I alla fall så som vi använder det.
   Att ha möjlighet satt göra en brasa är en ynnest. Men, helst ska det inte krävas en brasa i slutet på april.

   Radera
 5. Till slut kommer ju värmen, även om det verkar segt i år ... Rödspätta är gott! Det var längesen vi åt någon annan fisk än torsk och lax, dags för variation snart kanske ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Segt är bara förnamnet, men nu börjar prognoserna se något gynnsammare ut.
   Vi äter oftast torsk numera och tycker att den är godare än rödspättan. Lax äter vi däremot aldrig då D inte tål lax.

   Radera
 6. Tycker ni gjorde det bästa av situationen om man säger så.
  Har läst väderrapporterna för Sverige och jag börjar tycka rejält synd om er och alla andra som enligt SMHI får lida sig igenom ytterligare 20 centimeter nysnö. Ska genast sluta gnälla om 20 plusgrader här;-)

  PS. Såg ditt svar till Helena. Vi äter också mest torsk och kolja. Rödspätta är Sigge-mat enligt mig. Å precis som D tål jag inte heller lax. Tyvärr tål jag inte räkor heller. Tur att det går bra med kräftor och sursttrömming åtminstone;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har blivit rätt bra på att anpassa oss till nya oväntade förhållanden. Fram emot helgen så utlovas tvåsiffriga temperaturer även här, men de börjar förstås med 1 så gnäll inte om era 20.

   Sigge-mat? Sigge äter inte fisk över huvud taget. Surströmming, nu lockade du fram nåt hos mig.

   Radera