Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 10 april 2017

Inställd premiär

Igår hade vi planer på årets måltidspremiär i växthuset. En grekisk sallad med vederbörliga tillbehör stod på önskelistan. Premiären förutsatte dock strålande väder vilket inte riktigt gick i uppfyllelse. Trots solsken så var temperaturen alltför blygsam för att vi skulle ta steget. Fredagens terrordåd i Stockholm bidrog oxå till att premiären blev uppskjuten. Det kändes definitivt inte rätt med någon form av firande efter denna omskakande händelse.

Det blev i stället veckans fisk som söndagsmiddag. 
Torsk i kryddig tomatsås.
Som ett led i en återgång till vardagen så siktar vi nu på växthuspremiär i Påskhelgen.


10 kommentarer:

 1. Den värld som förändras inför våra ögon är inte den värld där jag växte upp, jag har svårt att förstå var hatet och ondskan får sin näring ifrån. Men denna tragik har också visat upp något annat, att människor bryr sig och sluter upp när vårt samhälle hotas. De goda krafterna finns och aldrig har det väl varit så viktigt som nu att stå fast förankrad i de värderingar som har byggt goda samhällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag instämmer till fullo i dina ord.

   Radera
 2. Nej, fredagens attentat ispirerade knappast till växthuspremiär, verkligen inte. Inte de kyliga kvällarna heller. Klart man kan tidigarelägga middagen till klockan 17:00 eller så, men hur kul är det...

  Å vilken otroligt stor portion mat det har hamnat på din tallrik. Här skulle jag kanske orka en tredjedel - max;-)

  PS Håller helt med Gunilla. Min man och jag diskuterade olika terrorattacker under vår "livstid" idag. Å vi kom fram till att attackerna går i cirklar Bader Meinhoff, IRA, ETA med mera. Så egentligen är det ändå inget "nytt". Terrorn har bara kommit närmare Sverige... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som prognosen ser ut nu så blir nog växthuspremiären först i maj.

   Stor portion? Ja, kanske, men inte otroligt stor. Jag åt i a f upp hela. Å andra sidan så tar jag aldrig påfyllning.

   PS Gunillas sammanfattning är heltäckande. Idag finns det nog tyvärr inga länder som är förskonade från att hamna på terrorkartan.

   Radera
 3. Kan bara hålla med föregående kommentar, det är så mitt i prick så det behöver inte sägas så mycket mer...
  Håller tummarna för att det blir premiärmiddag i växthuset till påsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När allt är sagt så behöver man inte säga mer. Påsk ska visst bjuda på ruskväder så vi får sikta på Valborg/1 maj.

   Radera
  2. På Valborg önskar vi oss väldigt bra väder - då har vi ju angjort svensk mark och våren får då väldigt gärna visa sig från sin bästa sida!

   Radera
  3. Du får ta med dig lite ljumma vindar.

   Radera
 4. Tänker och skriver vad jag tänker, klokt eller inte. Klokt eller inte att välja att försaka sina egna små guldkorn i vardagen när det händer något tragiskt i det land man själv bor i. Svårt skulle det annars bli med tanke på hur världen ser ut idag och till vems nytta och glädje. Terroristerna ? Skönt att läsa att den egentliga orsaken var brist på sol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi slutar inte leva vårt liv till följd av terrorns härjningar, men det är ju ändå så att dessa härjningar åtminstone för en tid lägger sordin på planerade glädjestunder.

   Radera