Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 13 maj 2017

Plötsligt händer det

Och plötsligt var idag. Björkarna grönskar. Det är en alldeles speciell känsla varje år när det händer. I år gick det så snabbt att jag knappt hann notera de första musöronen.
Jag älskar de gamla björkar som fanns 
 på Getingstorp långt före oss. Kaprifolen på 
källartaket har en tid kvar till sin blomning.


Våra  tre nyplanterade (2011) björkar 
växer så de knakar.10 kommentarer:

 1. Träd är bland det vackraste! På vår tomt när vi bodde i Sverige hade vi en jättestor hängbjörk, den var så vacker. Eller är, den stod kvar i somras när vi smög oss förbi. Var lite orolig för att de skulle ha tagit ned den för folk verkar ha pippi på att ta ned trän.

  SvaraRadera
 2. Jag är oxå förälskad i träd. De säger så mycket och har varit med om så mycket. Vi har nödgats ta ned såväl en stor björk som en stor gran på vår tomt då de drabbades av sjukdom. Det var med sorg i hjärtat jag såg dom falla.

  SvaraRadera
 3. Pang boooom! Varje år samma sak - plötsligt händer det oavsett när om man tänker efter. Otroligt vackert att titta på, men då maken är allergisk mot björkpollen så är jag glad att vi är här just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog många som p g a allergi snörvlar sig igenom den här vackra tiden. Bra då, att som ni, kunna dra sig undan några veckor.

   Radera
 4. Härligt! Så fint när det börjar bli grönt! Här i Amsterdam har det varit varmt (även när det regnat) vilket varit riktigt skönt, och lite oväntat nästan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en riktigt härlig festhelg ni har i Amsterdam.

   Radera
 5. Det är lika underbart varje år! Kanske till och med bättre! Nu finns det ingen återvändo. Sommaren knackar snart på! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart, nu vill jag inte vänta längre. Jag fick plocka fram fleecetröja igen idag.

   Radera
 6. Björkar är min favorit bland träd. Såg några som var på väg att att bli gröna när jag var i Stockholm. Björkar finns som du vet inte på Malta och så gott som ingen skog heller. De ser verkligen fina ut era björkar, både de äldre och de unga.

  SvaraRadera
 7. Då har vi samma trädfavorit.

  SvaraRadera