Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 7 juni 2017

Avkopplande stunder

Den här tiden försöker D och jag att så ofta som det går avsluta dagen med en stund i växthuset. En utmärkt miljö för samtal, eftertanke, reflektion. Då får jag oxå en uppdatering av vad nytt D har planterat och en uppfattning om hur det växer.
Ett hallonrikt år hoppas jag att det blir.

Några gurkor är redan på gång.

Och vad det lider så kommer tomaternas tid.

12 kommentarer:

 1. Härligt med allt som växer! Gissar att det blir goda tomater :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det väntans tider. Än så länge är det mest olika sorters sallader vi äter, men visst längtar jag efter gurka och de gudomliga tomaterna.
   Med mera, med mera.

   Radera
 2. Det växer och frodas som sig bör med tanke på D:s aktiviteter med jord, krukor och frön. Egenodlade hallon låter ljuvligt för att inte tala om tomater. Det finns ju verkligen tomater och tomater, de som smakar absolut ingenting och de som verkligen smakar :-) Lycko er !
  Själv får jag nöja mig med frukt och grönsakshandlaren men även om jag inte odlat själv så njuter jag till fullo av Malta´s färska aprikoser, fikon, persikor, jordgubbar och de där goda små tomaterna :)

  SvaraRadera
 3. Lycko oss! Visst är det så. Jag förstår mycket väl att du njuter till fullo av vad Maltas jord har att erbjuda.

  SvaraRadera
 4. Å med tanke på hur mycket det har regnat idag och lär göra många dagar framöver, så kommer allt som D har planterat växa upp i rekordfart - jag lovar;-)

  Håller helt med Anita just om tomater och gurkor. Helst egenodlade grönsaker såklart, men i Sydeuropa smakar grönsaker faktiskt grönsaker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog är det rekordfart i sikte.
   Det är nåt visst med Sydeuropa. Och Getingstorp.

   Radera
 5. Det ser så himla härlig ut! Och på något vis så syns det att det hela är odlat med glädje och troligen smakar det därefter också :)

  SvaraRadera
 6. Odlat med glädje och kärlek, det kan jag lova.

  SvaraRadera
 7. Vet du vad jag gillar mest just nu! Det är att jag faktiskt ser att hallonlandet inte har rensats.
  Läs nu inte in något elakt eller någon skadeglädje, det är inte alls så jag menar! Det är bara skönt att se! För allt är så perfekt så det är härligt att se att hallonen drar iväg lite. Som de alltid brukar göra. Och lika goda blir de!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du gillar vad du ser. Ändå är hallonhäcken gallrad av D inför den här säsongen. Hallon är en personlig favorit så nu hoppas jag att det senare i sommar dignar av solmogna bär.
   D brukar bjuda på morgonfärska hallon i frukostyoghurten. Mums!!!!

   Radera
 8. Ser ut som sommar i Sverige!
  Önskar er en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr gör sommaren bara korta besök. Regn, rusk och 13 grader hålls vi mest med. En fin helg till er oxå!

   Radera