Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 6 juni 2017

En röd dag

En vacker nationaldag på Getingstorp.
Att det är nationaldagen idag märks mest genom att dagen är röd i almanackan. Annars tycker jag att den här dan är en rätt avslagen företeelse även om de försöker sig på firande lite här och var i landet. Mest glädjande med dagen i år är att det är en riktigt vacker svensk sommar jag ser där ute. Det räcker långt för mig.
Nu har växtligheten tagit fart.

D har inte tagit premiärdoppet ännu.

Nyklippt, även denna vecka utan min medverkan.

Det känns lika bra fastän nån annan gjort jobbet.

På Getingstorp brukar inte bilar hopas.

Men, idag är det fordonsrikt här.

8 kommentarer:

 1. Här märks nationaldagen inte av så vidare värst mycket heller. Hoppas D kan inviga poolen snart, tror jag ska ta och hoppa i min nu!

  SvaraRadera
 2. Det låter härligt att hoppa i poolen.

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder! Vi har varit ute på en ö i Mälaren. Berättar imorgon :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nationaldagsfirande på en ö i Mälaren låter väldigt rätt.

   Radera
 4. Vilka härliga och somriga bilder ! Håller med, svensk sommar när den är som bäst räcker väldigt långt för att man ska trivas och må bra. Fast lite synd är det att nu när vi har en Nationaldag som från 2005 också är en helgdag att det inte tas tillvara. Var tvungen att kolla men hade för mig att det inte var så länge sen det hette Svenska flaggans dag som var en "vanlig dag". Då är det annat med Midsommaraftonens fröjder där traditionerna sedan länge lever kvar och strax är vi där :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nationaldagsfirande eller inte, den svenska sommaren är ändå oslagbar. På Midsommarafton är även vi svenskar duktiga att fira. Och, som sagt, snart är vi där.

   Radera
 5. Håller helt med dig om dagen! Sverige har ju bara haft Nationaldagen officiellt sedan 2005, då man skrotade Pingst och kompenserade med Nationaldagen. Ingen tradition direkt jämfört med till exempel USA och Frankrike, där Nationaldagen betyder nå't riktigt alltså.
  Men precis som på Getingstorp har det varit som bäst 22,4 grader och sol idag. Det räcker gott för mig med:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det räcker gott får vi ändå vara nöjda.

   Radera