Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 2 juni 2017

Rundtur

Igår blev det bara en stillsam rundtur i trädgården för min del. D jobbade vidare med sommarförberedelser och bl. a. städade hon gäststugan från golv till tak. Så härligt det doftar av såpskurade golv. D startade oxå brunnen vid sin agora. Nu kan vi väl ändå säga att sommaren är här även om det nu på morgonen inte nått upp till tvåsiffrig temperatur.
D har satt igång brunnen på sin agora och 
den porlar så stilla.

På andra sidan muren jag nån liten 
förändring varje dag.

Här har D planterat nytt, rosenskära och 
stor vaxblomma
Det är skönt med många olika 
sittplatser/rum i trädgården.


Vilken skönhet! Vår ståtligaste björk.

Aftonsol på Getingstorp.
9 kommentarer:

 1. Titta så fint! Och vaxblommorna har fått komma ut också. Själv ryckte jag bort mina innan jag röjde i landet, de var överblommade. Såg i dag att det hade börjat ploppa upp nya självsådda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir spännande att följa allt nytt som tillkommer här på Getingstorp.

   Radera
 2. Så fint! Här kan jag säga att det tog väldigt lång tid innan termometern visade på tvåsiffrigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Snart är vi nere på ensiffrigt igen. I juni!? Ingen middag i växthuset i kväll m a o.

   Radera
 3. Det är imponerande att se Steve! Allt är så välskött och prydligt på ert Getingstorp.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men, så är det oxå här vi vill leva vårt liv. Trevlig Pingst!

   Radera
 4. Det är då aldrig tråkigt på Getingstorp:-) Varken under vintern eller under sommaren, även om det händer förstås fler saker nu.

  Åsså har jag faktiskt en fråga till er som bor på landet med massvis med blommor, växter och träd. Hur f*n gör ni att bli av med den förbaskade gula geggan (pollen) som lägger sig som en film över precis allt??? Jag menar ni har ju massvis med sittgrupper - vi har bara en på balkongen. Men sedan vi kom hem för 1 1/2 vecka sedan går det ju inte att utnyttja den utan att tvätta av den först varje morgon. För att inte tala om balkonggolvet och halva lägenheten - det är ju gult hela tiden. Det måste ju vara likandant (värre) hos er. Så hur gör ni????????

  SvaraRadera
 5. Nej, tråkigt är det aldrig.

  Beträffande den "gula geggan" få jag återkomma i morgon.

  SvaraRadera
 6. fortsättning från gårdagen: Beträffande den där "gula geggan" (pollen) så försöker vi leva med den. Visst besväras även vi, på utemöbler, broar och i poolen syns det mest. Ja, vad gör vi? Eller rättare sagt, vad gör D? Ja, det är bara att gno, gno, gno och ta skurborste, vattenslang eller högtryckstvätten till hjälp. Poolen täcker D mellan baden och så fixar hon förstås med dess system för vattenrengöring.
  Vattenslang och högtryckstvätt är förstås inte tillrådligt på balkongen eller i lägenheten. Då kan det ju uppstå problem med hyresvärd och grannar och dom finns ju till skillnad från "den gula geggan" året runt.
  En lösning är att flytta ut på landet, där har vi lättare att komma överens med "naturens nycker". Men, det är så klart inte aktuellt för er så du får nog fortsätta med morgontvätt ute på balkongen under den mest pollenintensiva tiden. Gno, gno, gno!

  PS Vore vi som miljödomptören Trump så kunde vi ju bara bortse från dylikt "naturens trams", men såna är vi ju inte.

  SvaraRadera