Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 10 juni 2017

Första bilden

Jag håller fortfarande på att bekanta mig med min nya kamera så det har hittills bara blivit en bild. Det blev en bild på gårdagens middag då D bjöd på Pak choi wok. Jättegott! Pak choi kommer vi att äta mycket av då den inte bara är god utan dessutom växer så det knakar där ute. Det kommer säkert flera bilder vad det lider, när kameran och jag är on speaking terms.
Pak choi wok, en god rätt som jag gärna äter igen. 

19 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut! Bra bild oxå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott var det och bilden blev helt ok tycker jag.

      Radera
  2. Det är alltid bökigt med ett ny kamera. Dom brukar vara lite svårflörtade på vissa punkter, men till slut blir man goda vänner! Bilden du visar är ju bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är som i alla relationer, det tar tid innan man känner varandra. Kul att du gillar bilden, härliga färger blev det.

      Radera
  3. Nu måste jag ha missat några inlägg för jag hade ingen aning om att du har en ny kamera. Grattis till din nya Canon :-) Har ju också en ny kompaktkamera att jobba med och det tar ett tag innan man hittar alla knappar och funktioner. Har lite svårt för manualer men det är bara att bita ihop, lära och läsa så kommer glädjen över bra bilder därefter.

    Pak choi tycker jag låter som något asiatiskt, klickar på länken efter att jag skrivit klart annars får jag skriva om igen, eller kopiera. Önskar en fortsatt fin helg till dig på Getingstorp !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det tar sin tid att bekanta sig med en ny kamerakompis. Lite längre tid för mig tills jag hittar det perfekta enhandsgreppet.

      Pak choi är en kålvariant som mycket riktigt har asiatiska rötter. Verkar trivas förträffligt här på Getingstorp.
      En fin helg till dig oxå!

      Radera
  4. ....förbisåg ju i all hast att kommentera premiärbilden, den blev jättebra med fina klara färger och perfekt skärpa. Själv hade jag nog tagit bort datumet då bilden blir renare utan, men det är jag det ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du som är mästerfotograf gillar bilden.
      Färgerna och skärpan är jag oxå nöjd med. Själva bildkompositionen får jag jobba vidare på.
      Jag håller helt med dig om datumet. Det var ett test så att jag vet att jag behärskar funktionen när jag av någon särskild anledning vill ha datum i en bild.

      Radera
  5. Så gott!

    Själv traskade jag ned till Lidl för att köpa Sweet chilisås där, som jag har gjort förut. Men nähäpp, det har de tydligen slutat med och jag sätter mig inte i bilen bara för det. Så antingen får jag göra egen på något sätt, har bara attans stark chili hemma dock så jag vet inte riktigt hur. Eller så tar vi det någon annan dag.

    Allt detta med tanke på din vackra premiärbild! Broccoli hittade jag dock!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så glad jag blir att min premiärbild frammanar så många tankar.
      Broccoli är en av mina många favoriter. Snart kan nästan allt som ses på bilden skördas i vår egen trädgård. Lycka, eller hur?

      Radera
    2. JÄKLARS! När jag såg det här inlägget igen så kom jag på att jag ångkokade broccoli i mikrovågsugnen till middag i går och att skålen står kvar i mikron! Glömde helt bort den!

      Och japp, där stod den, numer i soporna. Tur jag inte tog hela buketten ...

      Radera
    3. Så kan det gå när familjen ska mättas och det är mycket att tänka på. Trots fadäsen så blev alla mätta och nöjda kan jag anta.

      Radera
    4. Ja, det blev supergott! Vet att du inte äter kött men jag marinerade fläskfilestrimlor i vitlök och soltorkade tomater, basilika, timjan, salt och peppar, lite soya och solrosolja. Sedan blev det spett. Blev hur gott som helst! Ni äter inte kyckling heller va? För det borde också bli gott med den marinaden. Eller varför inte tofu! Eller hela champinjoner!

      Äsch, nu blev jag ju hungrig igen. Tur att det finns rester, får bli bakad potatis till. Och så ska jag komma ihåg broccolin i dag!

      Radera
    5. Det låter gott med alla dessa ingredienser. Här går det inte ner något kött, alltså heller inte kyckling. Och tofu har jag aldrig förstått mig på. Det får väl bli hela champinjoner.

      Du glömmer nog aldrig broccolin igen.

      Radera
  6. Stort GRATTIS till en väldigt lyckad premiär med din lilla Canon! Är ingen fotoexpert som Anita, men instämmer helt med hennes kommentar - å då menar jag både bildkvalitén och borttagandet av datumet. Du lär nog bli kompis med din nya kamera... om du döper den till nå't alltså;-)

    Pak choi älskar jag liksom de andra ingredienserna (minus broccoli, som jag tycker bara växer i munnen) och receptet var en höjdare:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag instämmer betr. datum i bilden. Nej, jag döper den inte.
      Broccoli gillar jag.

      Radera
  7. Svar: Jo, matchen igår var en abolut höjdare. Segern var inte alls oförtjänad och hur segermålet kom till i den 93:e minuten är ju sååååååå himla otroligt egentligen. Å att det var just Toivonen som gjorde det var för mig en total överraskning. Jag menar 60 meter (plus/minus några meter) - inte visste jag att han hade så god syn och precision. Har aldrig gillat den killen så mycket som igår. Gillade också Lloris kommentar till pressen. Hans fel medgav han men gav samtidigt en eloge till "prickskytten".

    Durmaz kvittering var himla snygg den också. Största besvikelsen var Griezman som oskadliggjordes helt av Grankvist (matchens lirare i mina ögon). Det finns hopp:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad som helst kan hända, vem kunde tro detta. Avgörandet var ju bara magiskt. Sebastian Larsson borde fått en assist för sin löpning.
      Vid såna tillfällen måste det vara grymt att vara målvakt.

      Det var flera svenskar som överraskade positivt. En del kanske växer nu när Zlatan slutat.

      Radera
  8. Svar: Tack så jättemycket:-)

    SvaraRadera