Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 21 juni 2017

Oväntad rörelse

På förekommen anledning läggs denna bild till
i efterhand.
Sedan ett flertal år tillbaka har vi två runda vedstaplar bredvid vedboden. Den ena är från 2009, den andra från 2011. Vi hade vedboden full när vi flyttade hit, men trodde väl ändå att vi skulle behöva fylla på från staplarna efter nåt år. Men icke, vedboden är ännu inte tom. Det beror förstås på att vi inte använder så mycket ved då vi mest myseldar i vedspis, murspis och kamin och inte eldar för uppvärmning av huset. I förrgår så hade en av staplarna plötsligt börjat röra på sig så nu blir det nog ändå påfyllning av vedboden. Veden ser torr och fin ut och kommer nog att spraka så där härligt inbjudande när den hjälper till att ta oss igenom kyla och vintermörker.
Vedstapeln från 2011 har plötsligt börjat
röra på sig.

6 kommentarer:

 1. Ja. den lär nog vara rätt torr nu. Ni kan ju sätta en kamin i växthuset och mysa där!!!

  SvaraRadera
 2. Kamin i växthuset valde vi bort redan när vi byggde det. Vintertid är det liksom inte läge för mig att ta mig dit ut.

  SvaraRadera
 3. Här har jag bara en fråga: Varför rörde veden på sig? Vedboden till vänster har ju ett nät runt, men ser inget på den som har rasat.
  Har en fråga till. Båda vedbodar på bilden är ju nästan fulla, så varför fylla på.

  Två troligen ganska så korkade frågor för er som lever på landet. För mig som asfaltbonde är de helt berättigade - frågorna alltså;-)

  SvaraRadera
 4. För det första så är det den andra vedstapeln som har ett nät runt sig. Vedboden, som är en byggnad, syns inte på bild här. Nog märks det att du är asfaltsbonde allt. Men vadå, inget fel i det.
  Inledningsfrågan varför veden rört på sig ställde oxå jag. Antagligen beror rörelserna på att när veden torkar så sker förskjutningar mellan vedträna och dom börjar röra på sig. Så kan det vara. Det är i alla fall inte p g a nån yttre påverkan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Steve! Så det är alltså skillnad mellan vedstapel och vedbod - oooops. Men... nej, ska inte ställa en för en asfaltbonde helt logisk fråga till...

   Å det känns genast aningen mindre pinsamt att du ställde dig inledningsfrågan självockså. Du har uppenbarligen inte glömt att du var en asfaltbonde du också en gång i tiden;-)

   Radera
  2. Det är som alltid lärorikt att blogga. Jag undrar vad den ytterligare logiska frågan är.

   Det är viktigt att inte glömma sitt ursprung.

   Radera