Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 21 juli 2017

Trädgårdsintryck

Det är skönt att vara i någorlunda form igen så att jag kan åka på mina upptäcktsfärder i trädgården. Här är några av mina intryck från gårdagen.
D:s stora rabatt kämpar mot torkan.

Lavendeln tål att visas igen.

Den nya gärsgårn vid nedre parkeringen blev bra.

Behagfull blomrabatt vid uteplatsen
jämte glasverandan.

Jag älskar honungsrosens kamp uppför
äppelträdet.

Vedboden har oxå fått växtsällskap.

Pelargoner pryder gäststugan.

Växthusgrönska.

Där under döljer sig gurkor i massor.

När matte lagt ut en dyna måste den 
vara till mig tänker Sigge.

10 kommentarer:

 1. Lavendel är verkligen fin! Och ja det är ju fint över huvud taget! Förstår att både ni och Sigge trivs! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå att det framgår att vi trivs.

   Radera
 2. Härliga somriga bilder från ert lilla paradis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag instämmer till fullo.

   Radera
 3. Klart att dynan är till kissemissen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart, men husse får låna den ibland.

   Radera
 4. Det märks verkligen att du mår bättre OCH att du har en ny kamera. Dina bilder är inte bara skarpare utan visar "ljusförhållandena" på ett otroligt bra sätt. Älskar bilden av vedboden som mer ser ut som en gäststuga - vackert!

  Åsså blir jag glad att det även finns pelargoner i lila, vilket jag tackar för;-)

  Det prunkar verkligen i ert otroligt fina växthus - otroligt faktiskt med tanke på vädret. Kan än en gång inte låta bli att "chockas" av de nya dörrarna mot resten av Getingtorps faluröda färg. Men det är såklart jag det;-)

  PS. Tyskland-Italien 2-1. Jaha... Domaren måste ha varit en Italien-hatare. Hade verkligen önskat Italien åtminstone en poäng. Okej, domaren var kass och Tyskland det bättre laget, men jämfört med matchen mot Ryssland hade Italien verkligen spelat upp sig. Dessa självsäkra och arroganta tyskor fick än en gång sista ordet. Återigen kunde jag också konstatera att målvakterna är ofta den svagaste länken i damfotbollen. Så var det på min tid och där har inte ändrats så mycket, tyvärr. Både målvakterna i Ryssland och Italien var minst sagt "skyldiga" till målen som gjordes.

  Men jag är såklart otroligt glad över att Tyskland vann med tanke på Sveriges avancemang. Men Steffi Jones är inte Sylvia Neid om man säger så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker mina bilder blivit bättre med nya kameran. Det tycker jag oxå.

   Ja du, pelargoner finns i mängder av färger.

   "Chocken" sätter väl inte alltför djupa spår. Du har snöat in på det faluröda ser jag. Att dörrarna t ex skulle målats i denna färg är så klart helt otänkbart, men det ser väl även "ditt öga". Själv njuter jag varje dag av de "nya" dörrarna, ett helt perfekt färgval i Getingstorpsmiljön.

   PS. Italien överraskade verkligen positivt, Tyskland i motsatt riktning, men som så ofta drog det längsta strået ändå. Håller med dig om målvakterna som f f a är svaga i höjdspelet och spelet med boll.
   Det var för väl för Sverige att Italien inte vann.

   Radera
 5. Fina bilder på en vacker trädgård! Larsson hör inte till de som pysslar i trädgården men uppskattar bilder och/eller att gå omkring i fina välansade trädgårdar. Andras trädgårdar alltså..!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte nog oxå en gång i tiden som Larsson, men jag kan lova att du går miste om nåt. Men, titta gärna in här igen.

   Radera