Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 22 juli 2017

Nytt matställe


Igår bjöd D på en god utemåltid på en plats där vi normalt inte sitter. Hon hade ordnat ett bord med ljuvlig utsikt i skuggan av äppelträdet.
En ny matplats.

I skuggan av äppelträdet, granne med
honungsrosen.

Morötter, spetskål, sockerärter och gurka.
Ris och quornbitar därtill. Kryddat med
tikka masala. Mums!

Grekgubben är visst i form igen.
När jag vänder blicken uppåt.6 kommentarer:

 1. Jag tror bestämt att D läser din blogg, att hon läst att du gillar honungsrosen under äppelträdet.

  Nu när trädet ingen frukt har så får man se det positiva i situationen: inga kart som faller ned i skallen eller vinglaset och inga getingar som surrar hysteriskt omkring en. Perfekt plats för ett middagsbord nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt, D tittar in på min blogg då och då så hon vet att jag vurmar extra för honungsrosen. Dessutom pratar vi ju mycket med varandra så det är sällan den ene inte vet vad den andre tycker.

   Visst har äppelträdet fått en ny funktion nu. När det burit frukt så har det mesta ramlat ner och malts ner när jag klippt gräset.Det var inte ansat och beskuret när vi flyttade hit och vi har låtit det fortsätta leva ett fritt liv. Så får det nog fortleva sina dagar. Det är en särskild känsla att låta naturen ha sin gång.

   Radera
 2. Svar
  1. Tänk, det tycker vi oxå.

   Radera
 3. Underbart!!! Vilken helnöjd grekgubbe:-))))) Din "nya" matplats påminner mig om - just det - en matplats på Cypern i en trädgård där vi åt på en lokal restaurang. Middagen avslutades med att ägaren frågade om vi ville ha färska fikon. Klart vi ville. Så han sträckte upp armen, plockade några fikon från trädet och serverade dom...

  PS. Synd om Island, för nu är väl laget ute ur turneringen på grund av "bara" 1-1 mellan Frankrike och Österrike. Är oerhört impad över Österrike som presterar fantastiskt bra i sitt första stora mästerskap någonsin. Å deras målvakt var otroligt bra!!! Kul att se att det ändå finns några lag som har målvakter som inte är som den ryska varianten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Cypernminne mitt inlägg får dig att plocka fram.

   PS Österrike imponerar verkligen. Det blir synnerligen intressant att följa fortsättningen av turneringen. Island i all ära, men det håller inte att bara spela med power och vilja. "Vulkanen" håller dock i alla lägen.

   Radera