Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 28 juli 2017

En semesterdag


Den här veckan har D semester vilket innebär att heldagar med arbete i trädgården inte får förekomma. Då och då måste jag dock påminna henne om att hon har semester. Som t ex igår då hon snyggat till i några rabatter och sedan tänkte köra en vända runt tomten med röjsågen. Stopp och belägg! Det jobbet får anstå till nästa vecka.

Istället avslutade vi dagen med en måltid vid vår nya favoritmåltidsplats under det gamla äppelträdet. Middagen åtföljdes av ett uppfriskande bad i poolen för D. Så ska en semesterdag avslutas.
Härligt när huvuddelen av måltiden kommer
från egen trädgård.


Dukat till middag.

Poolen ska avtäckas.

Och befrias från löv.

Därefter blev det bad för D.

 28 grader var helt ok tyckte D.

Som alltid finns Osborne och Sigge i närheten.

10 kommentarer:

 1. Det är nog smart det, en paus måste man ha ibland. Men jag antar att det fortfarande måste vattnas ...

  Mattallriken såg verkligen delikat ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rätt, vattnandet kommer D inte ifrån ens på semestern. V i börjar faktiskt längta efter regn nu.

   Radera
 2. Är det semester så är det. Himla tur att du hann hejda D från att köra den där vändan med röjsågen :) Fast hon fick ju jobba lite där för att avtäcka och rengöra poolen.
  Maten som bjöds på ser ljuvligt god ut. Bara tanken på att äta middag under ett gammalt äppelträd och på egen tomt känns som en er väl förunnad lyx i vardagen.

  Svar: Det blev lite hetsigt igår på mötet, alla skulle prata samtidigt och saker som redan sagt upprepades flera gånger. Typiskt malteser ;-) Det var på håret att det inte skulle gå igenom men för att göra en lång historia kort, jag vann, !!! Kanske mest tack vare min man som lyckades komma med förslag som alla, utom en, godkände. Har inte hunnit smälta det riktigt ännu men är väldigt glad. Önskar en riktigt skön helg från Malta :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tac!k
   Med Getingstorp och tre krävande killar så kan D aldrig vara helt ledig. Desto viktigare då att ändå ha en semestervecka då och då.
   Den där vardagslyxen är ovärderlig.

   Så fantastiskt att omröstningen till slut gick din väg. Din man verkar vara en god förhandlare. Det blir spännande att se vad det blir för vovve i er familj. Ha en riktigt skön helg på er ö och njut nu riktigt av den här framgången!

   Radera
 3. Jag är inte heller så bra på att ta ledigt, men man behöver ju det ibland! Härligt med rotfrukter och grönsaker från egna odlingar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var aktiv så tog jag heller aldrig ledigt vilket oxå fick negativa konsekvenser.
   Godsaker från egen odling är bara perfekt.

   Radera
 4. Helt rätt att du påminde D om semesterveckan! Tror att hon går på "autopilot" där, hon älskar ju trädgårdsarbete!
  Middagen så otroligt god ut - mums!

  Å idag behövde D nog inte vattna - det regnade ju hela natten och halva dan. Även om det var en sällsynt kall (den kallaste på 40 år enligt Aftonbladet) och grå juli så har det faktiskt inte kommit mycket regn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt, D älskar trädgårdsarbete och det man älskar ser man ju sällan som betungande.
   Just nu hoppas vi på regn här. På så sätt kan vi ju oxå befria Täby från gråvädret.

   Radera
 5. Härliga bilder av en lika härlig dag :) Kul att ha hittat din blogg också...
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen!
   Alltid lika roligt med nya besökare.

   Radera