Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 29 juli 2017

Åter i växthuset

Efter ett antal måltider under det gamla äppelträdet var vi igår tillbaka i växthuset. Där bjöd D på en läcker pastarätt med Gotlandsanknytning. Pastan var nämligen gjord på durumvete som odlats på Gotland och som tillbehör fanns bl. a. ramslök.
Den här platsen var ledig igår...


D serverade middag i växthuset.

Fusilli med ramslökspesto och pocherat ägg.
D bytte ut sparris i receptet mot sockerärter.

Tomatskörden blir sparsam i år.

Gurkskörden desto större.
Där under bladen döljer sig gurkor i massor.


5 kommentarer:

 1. Kikar in och säger hej! Som alltid är dina inlägg och bilder en fröjd för ögat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hej på dig! Trevligt att du tittar in och säger hej.

   Radera
 2. Durumsvetepasta har jag aldrig ätit måste jag säga. Men ramslök är en av mina absoluta favon. Ramslökssmör på rostat bröd är inte dumt heller. Testa! Pocherade ärgg gillar jag också, har dock aldrig ätit dom tillsammans med pasta - en rolig idé.

  Gurkskörden ser verkligen ut att bli enorm!!! Tomaterna kanske har mognat i november då;-)

  PS. EM: Nederländerna var det klart bästa laget och Sverige underpresterade. Undantag Samuelsson och Asllani. Å med en Hedvig Lindahl som darrar från början och inte vet vilket hörn hon ska täcka vid en frispark – jo, då blir snart hela backlinjen darrig, vilket den blev. Synd! Hedvig spelade precis så som hon agerade för några år sedan. Trodde verkligen inte att hon skulle få ett så ödesdigert "återfall". Vi 2-0 gjorde hon ju inget heller. Nu får vi hålla tummarna för Danmark!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Durumvetepasta rekommenderas.

   Tomater kommer innan november, men inte så många som i fjol.

   PS EM: Sverige började ju spela/kämpa först efter 75 minuter. Dessutom pinsamt att se hur de bränner de chanser som ges och den urusla bollbehandlingen/tekniken. "Världens bästa målvakt" vek ner sig fullständigt idag. Snöpligt slut för Pia Sundhage som ju ändå var den som startade den svenska damfotbollssagan. Visst vore det kul om Danmark går vidare.

   Radera
 3. Svårt det där med skördar: aningen får man så mycket så man inte vet vad man ska göra av allt eller så blir det så lite så man äter det andäktigt.

  Såg gott ut. Och ja, nu blev jag ju hungrig igen.

  SvaraRadera