Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 8 juli 2017

Lite av varje

Nu när jag börjar få tillbaka lite av livsandarna så passar jag förstås på att åka runt i trädgården och då blir det gärna några bilder som du ser här nedan.
Lavendeln i blom längs jordkällarens tak.

 En blåbärsbuske samsas med kantnepeta.

Krukor på rad.

Rabatt i ständig förändring.

Osborne trivs i sin trädgård.

Det gör även Sigge.

Grillning på gång.

Här kommer grillmästaren själv.

Sockerärtor finns i massor.

Vitlök samsas med rödbetor och rädisor.

Jag orkade inte med hela portionen.

14 kommentarer:

 1. Tror bestämt att vaxblomman blommar där i den nya rabatten!

  Det var verkligen gigantisk portion men åh så gott det såg ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaxblomman, Du har så rätt. D älskar den så den finns lite här och var.

   Jag har haft vikande aptit på senare tid, annars äter jag en sån där grön/nyttig portion. Gott var det i a f.

   Radera
 2. Efter att ha varit bortkopplad från bloggvärlden under ett par veckor har jag läst ikapp lite hos dig och förstått att du har haft en period då det inte varit så bra därför var det riktigt skönt att du skrev att du börjar känna dig bättre. Hoppas verkligen det fortsätter så! Sitter och tittar på er grill och tycker den är så vacker! Vi ska försöka få till något liknande vid stugan och blev nu riktigt inspirerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara skönt med ett bloggavbrott ibland, ja t o m nödvändigt. Jag har varit rätt risig en tid, men det känns som att bättring är på gång.
   Vår grill är vi oerhört nöjda med. D har designat den, vår allt-i-allo A byggde den 2009 och den har sedan dess tjänat oss utan minsta problem. Vacker är den dessutom.

   Radera
 3. Sockerärter är så himla gott! Vitlök såg vi i en heeelt annan miljö häromdan. Berättar om det i morgondagens inlägg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om att krispiga sockerärter är himla goda. Spännande att läsa morgondagens vitlöksinlägg.

   Radera
 4. Det syns verkligen att du har fått tillbaka lite av livsandarna. Åsså har du ju fått en ny kamera också;-)

  Du visar upp ett prunkande trädgårdsland med allt sådant jag älskar faktiskt. Men jag traskar till ICA och köper det. Är medveten om att det är inte samma sak...

  Å matportionen är ju gigantisk. Skulle inte heller ha orkat äta mera än max en tredjedel. Gillar faktiskt inte fullastade tallrikar - då brukar jag tappa aptiten helt. Hellre rätter med små portioner. Då kan jag kanske äta i fler omgångar. Du förstår nog nu att jag inte gillar lunchbufféer, där folk lastar massor på sina tallrikar...

  SvaraRadera
 5. Bra att det syns, nu vill jag bara att det känns ännu mera oxå. Nya kameran har jag nu vant mig att hantera och är helnöjd med den.

  Nej, trädgård och ICA är långt ifrån samma sak, men det är väl bra att det finns alternativ.

  Portionen ser nog större ut än den är. Dessutom består den till 100 % av egenodlat och andra grönsaker så den är inte så mastig som den ser ut. Att jag inte orkade beror på att jag haft en vikande aptit på sistone då jag varit ur form.

  SvaraRadera
 6. Härligt att du är på G igen och kan njuta fullt ut av vad sommaren har att erbjuda!
  Jag förstår fullkomligt att du inte orkade äta upp hela portionen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu hoppas jag att "på G" håller i sig.

   Radera
 7. Fantastiskt fina bilder du fick ihop på från ert så vackra Getingstorp ! Blir lite nyfiken om jordkällaren används än idag för förvaring, dåtidens kylskåp. Tänk, att förr hade man inte annat vilket vi idag tar som en självklarhet.
  Så härligt att kunna njuta av så mycket egenodlat tillsammans med era fina fyrfotingar.
  Nu får vi hoppas på att aptiten snart återkommer med tanke på de läckeheter som D bjuder på. Den där tallriken på sista bilden skulle jag iallafall ha svårt att äta med god aptit. Ja, naturligtvis inte själva tallriken, men allt det goda den bär :) Önskar dig en fin fortsatt söndag Steve!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag hade en fortsatt fin söndag och aptiten börjar så smått återvända. Efterlängtat då vi nu kan äta måltider där allt på tallriken kommer från den egna trädgården.
   Jo då, jordkällaren använder vi fortfarande, en riktig lyx.
   Sigge och Osborne är självklara inslag i Getingstorpsbilden och dom är med på allt vi gör.
   Ha de gott!

   Radera
 8. Halloj! Vill bara återkomma angående vitlöken. Naturkunniga läsare har upplyst mig om att det inte var vitlök i skogen utan ramslök (wild garlic). Guiden sa bara "garlic" så jag tänkte inte på att dubbelkolla det ... Man får alltid lära sig nya saker i bloggvärlden! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det klargörandet! I bloggvärlden finns gränslös kunskap så det är svårt att slinka igenom med felaktigheter. På så sätt får man oxå lära sig massor.

   Radera