Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 7 juli 2017

Ett uppfriskande sommarbesök

En perfekt dag för sommarbesök.
Igår hade vi trevligt besök av D:s syster Carina och hennes man Bengt. Det var en perfekt dag för ett sommarbesök med övernattning i gäststugan. D bjöd på en egenkomponerad Medelhavsbuffé som vi avnjöt i växthuset där vi avslutade kvällen vid 23-tiden. En skön avslutning på en alldeles underbar sommarkväll. Som dessutom blev en rejäl kick framåt för mig då jag nu börjar närma mig "gammal god form" igen efter en lång downperiod.
Nyklippta gräsmattor.

Sommargrönska.

D och syster Carina.


Osborne fick oxå uppskattat besök då Yatzy var med.

 Aperol spritz (Italien) till damerna,  Ouzo  (Grekland) 
till herrarna innan  det är dags för Medelhavsbuffé.

Glada systrar.

Snart är det buffédags.

Men först lite växtgenomgång.

Buffén kom inte med på bild då den var
uppdukad inne i köket.

Några av D:s vackra blommor.

Mera blommor.

Snart äter vi egna tomater.

Härligt med öppet köksfönster vid frukost.


Varsågod! ta vad du vill ha till frukost.

Ägg och toast.

Kaffe och te.

13 kommentarer:

 1. Men oj! Det är ju som att komma till en bread & breakfast! Är syrrorna lika till sättet, pysslar och donar Carina som D?

  Var det nu kommande vecka du hade tid hos läkare? Skönt att höra att du känner dig bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som gäst på Getingstorp ska man känna dig väl omhändertagen och gärna lite bortskämd. Nej, syrrorna är inte lika.

   Jag var hos läkare i onsdags. Undersökning och prover vid besöket var helt ok. Dock togs ytterligare en handfull prover som jag väntar besked på. Dessutom fick jag remiss till en lungröntgen. Man kan väl säga att gubben blir ordentligt genomgången nu vilket känns bra.

   Radera
  2. Tänk, ibland tar veckan ett skutt och man undrar vad som hände!? Vart tog den vägen?!

   Himla bra att de kollar upp dig, att du känner dig omhändertagen. Känslan är nog så viktig!

   Radera
  3. Ja, vart tog den vägen? I vilket fall så känns det bättre nu. Så nog är känslan viktig.

   Radera
  4. Haha, jag har skrivit Bread & Breakfast. Det heter ju Bed & Breakfast!!! Skulle ha skrivit B&B bara ...

   Radera
 2. Blir så glad Steve, när jag läser att du börjar komma i form igen. Att lust och energi sakta men säkert återvänder och jag hoppas och tror att läkarbesöket gav ett positivt resultat.
  Fina bilder från en riktigt bra dag att lägga i minnesarkivet. Det är så vackert i ert lilla paradis och visst är det så att besök av nära och kära ger lite extra krydda i tillvaron.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Läkarbesöket var ok. Väntar nu analyssvar på en handfull ytterligare prover som togs. Skönt dock att jag nu känner mig bättre.

   Besök som gårdagens har definitivt en viktig plats i minnesarkivet.

   Radera
 3. Det bästa med det här inlägget - förutom otroligt fina bilder - är att läsa att du är i gammal god form igen. Känns riktigt bra faktiskt, också för mig som trogen läsare av din blogg. Hoppas nu att även resterande prover är okej!!!

  Vad gäller drinkarna så hade jag själv faktiskt hängt på "herrgänget". Ouzo - mums!

  Det syns att D och Carina är systrar - utseendemässigt alltså. Carina ser ut att vara några år yngre, men munnen och ögonen avslöjar att det har åtminstone en del av föräldrarna gemensamt om man säger så;-)

  Åsså kan jag med glädje konstatera att det dricks Brämhults också på Getingstorp. Det gör det nämligen här också. Finns ingen bättre juice om du frågar mig. Har ni testat Brämhults Chili, apelsin och morötter. Om inte - gör det. You're going to love it. Jag lovar:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är i a f på väg mot gammal god form.

   Så systrarna är lika varandra, det är mera än vad jag ser. Men, du ser ju oftast mera än vad jag gör.

   Brämhult är D:s favorit.

   Radera
 4. Gott att du känner livsandandarna återvända och att du fått en ordentlig genomgång hos sjukvården. Bara att få höra att man är okej hjälper humöret i rätt riktning.

  Som alltid är det imponerande vad din hustru trollar fram. Jag förstår inte att hon hinner, allt är så genomtänkt och så snyggt ordnat.

  Nu väntar jag på regnvatten från väderguden, han eller hon har varit särdeles snål med den varan under sommaren hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tankens kraft är oerhört stark.

   Hur D hinner med allt har jag slutat tänka på. Jag tror att hon oxå själv ibland undrar hur hon hinner.

   Regnvatten ja, det är extra bra med uppsamlingstunnor en sommar som denna så att det lilla som kommer ändå blir till nytta och glädje för växtriket.

   Radera
 5. Vilket härligt sommarinlägg :) Sånt är bra till de mörka årstidernas vinter... Bäst av allt är din form, så härligt :) Jag tycker det andas: När livet är som bäst!

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Inlägg som detta plockar jag ofta fram under mörka, kalla vinterdagar. Det brukar då hjälpa till att vässa formen som jag nu hoppas är på återgång för att stanna.

   Radera