Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 6 augusti 2017

BelugalinserEn ny spännande rätt.
Ugnsrostade primörer med svarta belugalinser, nötter och getost.  Getosten utbytt mot chevre. Den rätten bjöd D på i fredags. Måltiden fick flyttas från "under äppelträdet" till glasverandan eftersom det ånyo behagade regna. 
Glasverandan är en härlig måltidsplats.
Ute, men ändå inne.


Belugalinser som till utseendet påminner om rysk kaviar hade jag aldrig tidigare hört talas om. Belugalinser brukar benämnas linsernas Rolls Royce. Det är spännande att äta vegetariskt.

6 kommentarer:

 1. Det ser ju jättegott ut! Linser är bra eftersom man kan krydda dem till nästan vilken smak som helst, och så är de ju nyttiga, och mättande. Jag brukar gro dem i ett tråg och äta när de groddat sig efter ett par dagar, riktigt gott det också. Nu blev jag inspirerad, så jag tror det blir vegetariskt här i dag också. Barnen kommer att hoppa av glädje... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen!
   Så bra att jag kunde bjuda dig på lite inspiration till dagens måltider.

   Radera
 2. Fasen! Skrev en kommentar och så försvann den!

  jag skrev något om att jag inte hört talas om belugalinser, att belugakaviar inte är gott samt att chèvre är getost men att det kanske är någon typ av färskost eller feta på get som serverades på tallriken?

  Så irriterande det är när man knappar på fel ställe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir det fel, men du har rätt i att chevreost är en getost. Men, det finns ju olika sorters getost. I vilket fall var det en väldigt god måltid.

   Radera
 3. Beluga kaviar känner jag till och har till och med ätit, men belugalinser har jag aldrig hört talas om och inte sett heller. Älskar linser, då de har en ganska säregen smak tycker jag. Hur smakar belugalinser?

  PS. Holland är en värdig vinnare av EM, men vilket fantastiskt motstånd Danmark bjöd på under 1:a halvlek. Å då hade danskorna ändå två förlängningar i benen. De kan vara väldigt nöjda med sitt silver tycker jag, men sett till alla matcher i turneringen så var Holland det bästa laget tycker jag. Å matchen var den bästa damfotbollsmatchen jag sett någonsin - ja, det anser jag då;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur smakar belugalinser?

   PS Jag såg inte finalen. Hade nämligen Liv med mamma Sara och pappa Per på söndagsmiddag.
   Jag har i a f sett målen i efterhand. Bl. a. ännu en målvaktstavla. Sammantaget så tycker jag oxå att rätt lag vann.

   Radera