Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 8 augusti 2017

Sommarfavoriter på skilda platser

Vi har en väldigt varierad kosthållning, men vissa rätter återkommer med osviklig precision.
Grekisk sallad är en återkommande sommarrätt hos oss. Det har tyvärr inte blivit så många i sommar eftersom jag varit ur slag under rätt lång tid. Nu när livsandarna återvänt försöker vi ta igen vad vi förlorat. När vi häromsistens  åt grekisk sallad i växthuset så var det oxå årets första med egna tomater. "Grekisk balkongtomat" och "Emmas gräsmattetomat"Den senare fanns med bland de fröer vi fick av Emma. En riktigt läcker tomat.
Alltid lika ljuvligt med grekisk sallad.
Med vederbörliga tillbehör förstås.

En annan sommarfavorit är sill och potatis, egenodlad förstås. När vi senast skulle äta det så hade vi planerat att inta måltiden under det gamla äppelträdet, men himlen öppnade sig plötsligt så D möblerade om i glasverandan och dukade där. En mycket trevlig matplats.
D har dukat i glasverandan.

Med dörren på glänt får vi in härlig, 
frisk sommarluft.

Ytterligare en favorit är smörrebröd (förekommer även under vinterhalvåret) som vi senast intog en solig dag på en helt ny måltidsplats.
Ibland får solen bestämma
måltidsplatsen.


Smörrebröd i solen. Mörkret i bakgrunden 
fanns inte där när jag fotade.


6 kommentarer:

 1. Här ser det som vanligt underbart ut med frestande god mat i en idyllisk miljö. Tycker inte att mörkret i sista bilden stör alls, tvärtom då det istället framhäver det du fotograferad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt att ha många alternativa matplatser att välja på beroende på väderlek. Bilden blev helt ok då det jag ville fota framhävs extra väl.

   Radera
 2. Vad roligt! Fick tomaterna en spets på sig? Det gjorde de som jag odlade förra året och som du fick frön ur. De var jättegoda så därför behöll jag fröerna och bra om era också var goda, att de håller sig även till nästa generation.

  D är verkligen sagolikt duktig på att lägga upp det så det ser smakligt ut! Kan du fråga henne en sak? Frågan kanske låter helt koko men fråga om hon tänker i färger när hon serverar? Att det saknas något rött, eller kanske något gult eller grönt på tallriken? Grejen är den att jag tänker så, att jag känner om det saknas något när jag lägger upp och jag tänker i färg. Mannen min bara skakar på huvudet och fattar ingenting! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tomaterna hade ingen spets på sig, men goda var de.

   Din fråga är inte alls koko. D tänker helt klart i färger, vare sig det gäller matlagning, inredning eller kläder så ni är nog rätt lika där. Matlagning för D är ett skapande och då blir ju färgerna viktiga. Jag skakar däremot inte på huvudet då oxå jag tycker det är viktigt hur färger kombineras. Harmoni i färgsättning ser jag som viktigt.

   Radera
 3. Ni har ju några riktigt fina matplatser att välja på i ert idyll på det så vackra Getingstorp:-)
  Är en stor smörrebrödfan dessutom:-)
  Klart D tänker på färger, hon är ju en konstnär på många fronter:-)

  SvaraRadera
 4. Ja, vi vi har många matställen att välja på när vi ska "gå ut och äta".
  Förr, när det begav sig, åkte D och jag ofta till Köpenhamn ( https://stevereflekterar.blogspot.se/2015/07/minnen-vacks-till-liv.html ) där vi lärde oss älska smörrebröd. När vi bodde i Örebro så fanns i våra kvarter en restaurang som hette "Den danske kroen" där vi ofta stillade vårt smörrebrödslystmäte.
  D u har så rätt, visst är D en allkonstnär.

  SvaraRadera